Komt Norman Bassette helemaal onder stoom bij KV Mechelen?

Sport |

Nadat hij afgelopen zomer naar KV Mechelen kwam op zoek naar speelminuten, vierde Norman Bassette onlangs zijn eerste start in de Jupiler Pro League. Kan de getalenteerde Belg, die eigendom is van SM Caen, dit succes verder uitbouwen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit is wat we een succesvol (basis)debuut noemen: Norman Bassette startte voor de allereerste keer in de Jupiler Pro League en scoorde meteen punten bij KV Mechelen. Nadat hij eerder genoegen moest nemen met handvol minuten aan het einde van wedstrijden, speelde de net 19 jaar geworden aanvaller net geen 70 minuten tegen Sporting Charleroi, profiterend van de afwezigheid van vaste waarde Lion Lauberbach.

De aanvaller, die wordt uitgeleend van SM Caen, was erg levendig, raakte de bal veel aan en had meerdere schoten op doel. Nadat hij werd gehaakt door Damien Marcq toen hij op het doel van Carolo afrende, was het Geoffry Hairemans die de penalty omzette en de Mechelaars hun eerste overwinning in twee maanden bezorgde. Een geslaagde vuurdoop voor de spits uit Aarlen.

Van onopgemerkte jongeling tot goudhaantje

Als zijn naam vóór deze wedstrijd nog geen belletje deed rinkelen, dan komt dat omdat Bassette al vrij vroeg in zijn carrière naar Frankrijk trok. Na passages bij Virton en Charleroi, en een proef bij Standard, werd de aanvaller fysiek wat licht bevonden en kon hij niet overtuigen op lange termijn. Hij speelde tussen 2018 en 2020 voor KAS Eupen, voordat hij werd opgemerkt door SM Caen.

Van het een kwam het ander voor de speler, die al snel doelpunten maakte en naam maakte in Normandië. De huidige Belgische U19-international (1 doelpunt in 5 optredens) schopte het tot prof in 2022, op 17-jarige leeftijd. Het was toen al duidelijk dat Bassette een mooie toekomst voor zich had.

Vorig jaar bleef de Belgische aanvaller zich ontwikkelen en kwam hij 12 keer in actie voor de Normandische club in Ligue 2. In februari scoorde hij zijn eerste doelpunt in de competitie. In februari scoorde hij zijn allereerste professionele doelpunt tegen Grenoble. In alle competities eindigde hij het afgelopen seizoen met 13 doelpunten in 27 optredens.

Op zoek naar speelminuten

Omdat hij aan het begin van het seizoen te weinig in actie mocht komen, ging Bassette op zoek naar een nieuwe club die hem meer speeltijd in het eerste elftal kon geven. Met Club Brugge en buitenlandse clubs als FC Porto op zijn radar, werd hij uiteindelijk aangetrokken door KV Mechelen. Op 1 september arriveerde de aanvaller, geprezen voor zijn gulle inzet en neus voor goals, op uitleenbasis met optie tot koop bij de Maneblussers.

Zal Bassette na zijn eerste succesvolle start, onder de nieuwe coach Besnik Hasi, opnieuw recht hebben op een plaats in de basiself voor de verplaatsing naar KV Kortrijk? Eén ding is zeker: de Kortrijkse fans hebben hem al in de armen gesloten. “De fans hebben me vertrouwen gegeven”, zegt de speler die een staande ovatie kreeg na de overwinning op Charleroi. “Ik vind het leuk om een beetje met hen te spelen, hen op te warmen (glimlach). Ze hebben het me teruggegeven en dat maakt me blij. Ik hoop dat ik ze in toekomstige wedstrijden net zoveel kan blijven geven.”

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top