Transfers CPL: dubbele versterking voor Francs Borains, SK Beveren zoekt aanvallende weelde in Georgië

Sport | Op 6 september sluit de transfermarkt in België. Heel wat clubs uit de Challenger Pro League lijken zich dan ook nog te willen versterken vlak voor de deadline. Zo haalde SK Beveren een aanvallende middenvelder uit Georgië en stelde Francs Borains meteen twee nieuwkomers voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerder kon u op onze website al lezen hoe Lierse K. ging shoppen in de Jupiler Pro League. Het krijgt de verdediger Viktor Boone voor één seizoen ter beschikking gesteld. De Pallieters bedongen geen aankoopoptie in de overeenkomst.

Ook de transfer van aanvaller Simon van Duivenbooden van Vitesse naar promovendus Patro Eisden werd al gebracht, daags nadat de Limburgers ook al Stef Peeters hadden voorgesteld.

SL16 kondigde eerder deze week nog de komst aan van Daan Dierckx. De Belgische verdediger is een jeugdproduct van Racing Genk en komt over van het Italiaanse Parma.

Intussen liet Zulte Waregem ook nog Lennert Hallaert op uitleenbasis vertrekken naar eerstenationaler R. Knokke FC. De voormalige aanvaller van Club NXT speelde vorig seizoen 24 wedstrijden met de beloften van Zulte Waregem in tweede nationale (9 doelpunten) en maakte ook vijf keer zijn opwachting bij de hoofdmacht in de Jupiler Pro League. Dat kondigde de club aan vlak voordat het afscheid nam van trainer Frederik D’Hollander en Vincent Euvrard benoemde tot nieuwe hoofdcoach.

Net voor ‘deadline day’ stelde SK Beveren nog Giorgi Moistsrapishvili voor. De 21-jarige aanvallende middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van het Georgische Dinamo Tbilisi, met optie tot aankoop. Het jeugdproduct van de Georgische club groeide de voorbije seizoenen uit tot een vaste waarde in het team en hielp zijn club mee aan de titel met zeven goals en acht assists.

Ook promovendus Francs Borains roerde zich nog op de transfermarkt. Zo haalde het de 19-jarige Eric Konaté bij de jeugdreeksen van FC Treichville in Ivoorkust. De jonge international is een linksvoetige linksachter en speelde eerder al in Europa bij Hatayspor in Turkije. Ook de boomlange 21-jarige Yanis Massolin werd voorgesteld bij de Henegouwse club. De middenvelder komt over van Clermont Foot, waar hij vorig seizoen zes keer in actie kwam in de Ligue 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top