Wedstrijd tussen Standard en Beerschot gaat (opnieuw) niet door

Sport | De geplande wedstrijd tussen de beloften van Standard en Beerschot zal komende zaterdag niet plaatsvinden. Dat vernam Beerschot donderdagavond. Reden is de onrust in de omgeving van Luik na de dood van een 30-jarige man bij een politiecontrole.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op zaterdag 26 augustus stond de wedstrijd ingepland tussen de beloften van Standard de Liège en K. Beerschot VA met aftrap om 16u00. Donderdagavond vernamen we dat de wedstrijd tussen beide ploegen niet zou kunnen doorgaan, wat op vrijdagvoormiddag werd bevestigd door de bezoekende club. De reden is de onrust in de omgeving van Luik na de dood van een 30-jarige man. Hij kwam afgelopen vrijdag om het leven bij een politiecontrole in Oupeye. Sindsdien is het erg onrustig in de streek.

Het is niet de eerste keer dat de wedstrijd tussen een Luikse club en Beerschot niet mag plaatsvinden. Burgemeester Demeyer van Luik verbood in 2016 het duel tussen RFC Liège en Beerschot-Wilrijk in derde klasse, na de aanslagen. In 2021 ging het duel tussen Standard en Beerschot in de Jupiler Pro League opnieuw niet door, omwille van een politiestaking. Toen werd de wedstrijd door de gouverneur (belangrijk verschil, bleek in de nasleep voor de groene tafel) slechts enkele uren voor de aftrap verboden. Beerschot vroeg daarop een forfaitzege aan en ging daarvoor zelf naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De wedstrijd werd uiteindelijk herspeeld, met een 1-0-zege voor Standard als resultaat.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top