Transfers CPL: Gorius (Dender) shopt bij ex-club RWDM; Braziliaanse wissel bij Lommel

Sport | Hier zijn we weer met onze quasi dagelijkse lijst van personeelswissels in de Challenger Pro League. Dit keer mochten de fans van Dender EH zich verheugen op een nieuwe inkomende transfer terwijl de fans van Lommel SK ook niet geheel ontevreden zullen zijn met een Belgisch - Braziliaanse move.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar eerst dus Dender EH; waar coach Timmy Simons een extra flankverdediger ter beschikking krijgt. Dender haalde linksachter Fabio Ferraro namelijk op bij RWDM; waar hij geen directe toekomst meer zag. De 20-jarige Belg is een 'oude bekende' van Julien Gorius; die vorig seizoen nog mee de sportieve lijnen uitzette bij RWDM en nu hetzelfde doet bij Dender.

Ferraro speelde vorig seizoen 14x mee bij kampioen RWDM (voornamelijk als invaller). Bij de grote rentree van RWDM in de JPL mocht hij ook meteen een klein kwartier opdraven tegen KRC Genk. Dat was echter niet zijn debuut in 1A, want in 2021-2022 kwam hij ook al eens 2x in actie bij Sporting Charleroi. Ferraro kreeg een contract voor twee seizoenen met optie voor nog een derde jaar.

Bij Lommel werden er zaakjes gedaan met het Braziliaanse EC Bahia. De Teuten duwden de overbodige Caio Roque terug naar zijn vaderland terwijl Arthur Sales de omgekeerde beweging maakt. Sales speelde op uitleenbasis bij Bahia, maar kwam er niet te veel in actie. Nu wil hij bij Lommel opnieuw verder aan zijn carrière timmeren. Twee seizoenen geleden trof de Braziliaanse spits 8x raak in 17 competitieduels.

Alonso Martinez vertrok dan weer naar zusterclub New York City. De Costa Ricaanse winger was vorig seizoen een van de smaakmakers bij Lommel, maar gaat nu dus terug ietsje dichter bij huis voetballen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top