Transfers CPL: Francs Borains roert zich; vertrekkers bij Futures en Zulte Waregem

Sport | CPL-nieuwkomer Francs Borains heeft twee nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. Bij RSCA Futures en bij Zulte Waregem werd er dan weer afscheid genomen van een ploegmaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Francs Borains haalde met Jordy Gillekens een echte CPL-habitué binnen. De nog altijd maar 23-jarige verdediger debuteerde al in 2017-2018 in 1B (bij OHL) en speelde de voorbije jaren 64 wedstrijden in de reeks. Sinds 2021 was hij actief bij Lierse, maar daar werd zijn aflopende contract niet verlengd. Nu gaat de centrale verdediger dus aan de slag in Henegouwen. Ook Alessio Curci maakt de overstap naar Francs Borains. Curci is een 21-jarige Luxemburgse international die uitgespeeld kan worden als diepe spits. Curci komt over van Mainz II.

Ravy Tsouka vond dan weer onderdak bij AEL Limassol. De 28-jarige Congolees was vorig seizoen actief bij Zulte Waregem (12x) en zet nu zijn reis door Europa (Frankrijk, Italië, Zweden, België) verder in Cyprus.

Tot slot heeft ook Lucas Stassin zijn transfer beet. De revelatie van RSCA Futures gaat de komende vier seizoenen aan de slag bij eersteklasser KVC Westerlo. De Kempenaars zouden zo'n 1,5 miljoen euro op tafel leggen voor de 18-jarige spits. Stassin scoorde vorig seizoen 15x in de CPL en debuteerde ook in het eerste elftal van paars-wit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top