Transfers CPL: eerste zomeraanwinst Zulte; Beerschot en Patro zoeken heil in Frankrijk

Sport | Na degradatie uit de Jupiler Pro League had Zulte Waregem zich na de definitieve overstap van Ruud Vormer nog opvallend afzijdig gehouden op de transfermarkt. Daar komt nu verandering in met de eerste nieuwe zomeraanwinst. Beerschot en Patro Eisden gaan op hun beurt de Franse toer op met elk een nieuwe speler.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bafodé Dansoko is de nieuwste aanwinst van Patro Eisden. De promovendus is daarmee al toe aan haar zesde versterking voor volgend seizoen, nadat het eerder al Van Bommel, Hadj Moussa, Smeyers, Swers en Sigurdarson haalde. Dansoko is een 27-jarige aanvaller geboren in Roubaix (Frankrijk), met roots in Guinea. Hij speelde onder meer bij Wasquehal, FC Nantes en FC Vaulx-en-Vel, alvorens in 2018 de overstap te maken naar ons land. Zo promoveerde met UR La Louvière naar eerste nationale en stond de voorbije drie seizoenen op de loonlijst van KMSK Deinze in 1B. Daar speelde Dansoko 72 wedstrijden, waarin hij 5 assists gaf en 16 doelpunten kon scoren.

Beerschot was deze zomer voornamelijk actief met uitgaande transfers, al is Félix Nzouango intussen wel de vierde aanwinst op het Kiel, na Michez, Cagro en Reyners. Nzouango is een 20-jarige centrale verdediger die de overstap maakt van de beloftenploeg van Juventus (Serie C). Hij speelde dit jaar ook al op het WK onder 20 met de Franse nationale ploeg. Nzouango tekent een contract tot medio 2025 met optie op twee extra seizoenen.

Voor Zulte Waregem is het dan weer de eerste officiële zomeraanwinst, nadat het eerder al Ruud Vormer definitief kon aantrekken. Ennio van der Gouw is een 22-jarige Nederlandse doelman die de overstap maakt van VVV-Venlo. De Nederlander was goed voor 37 basisplaatsen en 6 cleansheets bij VVV, dat strandde in de halve finale van de Promotion Play-Offs in de Keuken Kampioen Divisie (tweede klasse in Nederland). Hij tekent een contract voor 4 seizoenen bij Zulte Waregem.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top