Transfers CPL: nieuwkomers bij Lommel, Lierse en Francs Borains

Sport | De transfermolen draait op volle toeren in de Challenger Pro League. Voor een compleet overzicht kan u altijd terecht bij ons transferoverzicht; maar de laatste nieuwtjes proberen we toch nog altijd even extra toe te lichten. Zo haalden Lommel, Lierse en Francs Borains de afgelopen 24u nog versterking.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel plukte de 19-jarige Schot Tsoanele Letsosa weg bij de B-ploeg van Celtic Glasgow. Letsosa speelde het voorbije seizoen mee in de Lowland League (vijfde niveau); waar hij titularis was in het tweede elftal van The Hoops. Het jonge talent speelde ook mee in de Youth League; waar hij onder meer de youngsters van Real Madrid in de ogen keek. Letsosa tekende een contract voor vijf seizoenen bij Lommel en kon op zowat alle posities op het middenveld uit de voeten.

Bij Lierse kondigde men dan weer de komst van Luc Marijnissen aan. Marijnissen is een 20-jarige Nederlander die overkomt van NAC Breda. De centrale verdediger speelde 14x mee in de hoofdmacht van NAC en tekende bij Lierse een contract voor één seizoen (met optie voor nog een extra jaar).

Francs Borains hoopt dan weer een goalgetter gevonden te hebben in de persoon van Fodé Guirassy. De 27-jarige Fransman was de voorbije jaren vooral actief in de lagere divisies in Frankrijk; al maakte hij ook al eens een uitstapje naar Bulgarije (Cherno More). De spits komt transfervrij over van Stade Briochin; een staartploeg uit de Franse Nacional (derde niveau). Terloops maakte de club ook bekend dat Tom Colpaert assistent-trainer wordt. De 53-jarige Colpaert komt over van RSC Anderlecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top