Patro Eisden strikt IJslandse topschutter (met doelpuntenratio van 60%)

Sport | Patro Eisden heeft een extra aanvaller toegevoegd aan de selectie. De Koempels haalden Stefan Ingi Sigurdarson naar Maasmechelen. Sigurdarson is een centrumspits die de voorbije jaren bijzonder vlot scoorde, maar toch nog niet werd opgepikt door een club buiten Ijsland. Tot nu dus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 22-jarige Sigurdarson voetbalde de voorbije seizoenen voor Breidablik, Augnablik, Grindavik, IBV en Kopavogs (allemaal in Ijsland) en scoorde maar liefst 36x in 60 duels. Daarmee zit hij aan een doelpuntenpercentage van 60%.

Amper een dikke week geleden scoorde de aanvaller nog 2x in de voorronde van de Champions League (1x tegen Tre Penne en 1x tegen Podgorica), maar nu ruilt Sigurdarson dus de Champions League-kwalificaties in voor een avontuur in de Challenger Pro League.

Ook in de Ijslandse hoogste klasse was Sigurdarson trouwens sterk bezig. Na twaalf duels had de spits al 10x gescoord waardoor hij het topschutterskroontje droeg in de Besta deild. Sigurdarson volgt zo een beetje het voorbeeld van Beerschotspits Nökkvi Thorisson, die vorig seizoen ook als topschutter van de Ijslandse eerste klasse naar 1B kwam.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top