Oefenduels CPL: zes zeges, twee draws en één nederlaag tegen toch wel wat sterke tegenstanders

Sport | De voorbije dagen stonden er weer heel wat Challenger Pro Leagueteams op het oefenveld. Hieronder ziet u hoe ze het ervan af hebben gebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen woensdag zette Lierse de toon met een droge 0-10 overwinning tegen derdeprovincialer Rita Berlaar. De Lierse goals kwamen van Libert, Tarfi, Sampers (2x), Vidovsky (2x), Foubert, Kireev en Yasser (2x).

Vrijdag was het dan de beurt aan KV Oostende, Dender EH en Patro Eisden om de benen te testen. KVO won met 0-5 van eersteprovincialer Bredene. De doelpunten waren van Ibrahimi, Jung (2x), Koziello en Mebude. Ook Dender won vlot zonder een tegendoelpunt te incasseren. Hens, Louange en Nsimba tekenden voor een goede 0-3 overwinning tegen tweedenationaler KSV Oudenaarde. Patro Eisden kon dan weer niet winnen van tweedenationaler Bocholt. Bruce en Ferber zorgden nochtans voor een 0-2 voorsprong, maar Bocholt kwam toch nog terug tot 2-2.

En ook zaterdag werd er duchtig geoefend. Zo kwam KV Oostende al meteen opnieuw in actie; dit keer was tweedenationaler Harelbeke de tegenstander. De kustploeg incasseerde haar eerste tegendoelpunt van de oefencampagne, maar won wel met 1-3 na goals van Berte, Ndicka en Pisani.

Beerschot incasseerde de eerste CPL-nederlaag in de oefencampagne. De Mannekes gingen na een evenwichtige partij met 1-0 ten onder tegen eersteklasser OH Leuven. Even later zorgde Zulte Waregem voor een kleine stunt door Club Brugge met 0-1 te verslaan. Voor maar liefst 5000 fans tekende Demuynck voor het enige doelpunt in de match. Thiago werkte ook nog wel een bal tegen de netten, maar de goal van de nieuwe Brugse spits werd afgekeurd voor buitenspel.

Vice-kampioen SK Beveren was ook meteen present op haar eerste oefenduel. De Oost-Vlamingen wonnen na een aangename pot voetbal met 0-2 van eersteklasser KV Kortrijk na goals van nieuwkomer Servais en beloftenspeler El Majdoub. Tot slot gingen ook landskampioen Antwerp en Lierse de vriendschappelijke strijd aan. De match eindigde op een 1-1 gelijkspel. De twee goals waren beiden vanop de elfmeterstip. Ilenikhena zette Antwerp op voorsprong, maar Yasser kon even later de gelijkmaker netten voor Lierse.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top