Maak kennis met Blanks, de motor van Pommelien Thijs

Muziek | Als er iemand is die deze zomer niet van het podium af te slaan is, is het wel Pommelien Thijs. Zoals het gaat, staat achter elke goede artiest een sterke support artist. Voor Pommelien is dat Blanks, die ook mee schreef aan zes nummers op het debuutalbum van de zangeres. Maar wie is die Nederlandse muzieksensatie? 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pommelien Thijs is op dit moment een van de bekendste artiesten van Vlaanderen. De hele zomer lang trekt ze van het ene podium naar het andere met de catchy nummers van haar debuutalbum 'Per Ongeluk'. Zoals elke grote artiest brengt ook Pommelien een leuke support act mee naar haar optredens. Maak kennis met: Blanks.

Simon de Wit, alias Blanks, zette tien jaar geleden zijn eerste stappen in de media toen hij het YouTubekanaal 'Music by Blanks' opstartte. Hij maakte naam door originele covers van bekende nummers te maken. Denk bijvoorbeeld aan een 80s-versie van Post Malones 'Better Now' of zijn interpretatie van Ariana Grandes 'Thank You, Next', waar Grande hem zelfs persoonlijk voor bedankt heeft.

Dank u, sociale media 

Blanks begon zijn carrière dus in zijn slaapkamer bij zijn ouders thuis, maar ondertussen is de 26-jarige een gevestigde popartiest. Hij is altijd op zoek naar manieren om contact te maken met zijn fans en dankzij sociale media is dat nu ook echt mogelijk. Dat maakt Blanks deel van de volgende golf artiesten zoals Conan Grey, Troye Sivan en Shawn Mendes, die mainstream succes konden krijgen dankzij hun zeer betrokken online fanbase. Intussen heeft hij op YouTUbe 1,31 miljoen abonnees en 86 miljoen views verzameld. Op TikTok heeft hij 315.000 volgers en is hij goed voor 4,8 miljoen likes.

Na heel wat covers en samenwerkingen met grote artiesten zoals bijvoorbeeld DJ Armin Van Buuren, richtte Blanks zich volledig op het maken van zijn eigen muziek. Uit al dat harde werk kwamen de hits 'Wave', 'Bittersweet' en 'Higher'. Uiteindelijk kwam de artiest tijdens het najaar van 2021 dan ook aankloppen met zijn debuutalbum 'Nothing Lasts Forever, And That’s OK'. Een plaat vol met good vibes én een paar emotionele nummers. Perfect om aan te sluiten op het repertoire van de Vlaamse Pommelien, dus!

Op 16 juni verscheen de nieuwste single van de zanger, 'Nobody Knows'. Daarop waagt hij zich voor het eerst aan een rap. Het nummer gaat over het moment waarop je beseft dat ook volwassenen de wereld eigenlijk niet begrijpen. "Iedereen doet maar wat hij of zij denkt dat het beste is. Dat is voor mij een bevrijdende gedachte, dat je gewoon kan doen wat je goed lijkt. Volg je buikgevoel en kies je eigen pad. En maak je niet druk wanneer je niet alles weet", licht Blanks toe.

“Ik dacht altijd dat als je ouder wordt, de wereld beter te begrijpen valt. Waar alles over gaat en hoe je met alles om dient te gaan. ‘Nobody Knows’ gaat over dat moment waarop je je realiseert dat zo’n moment eigenlijk niet bestaat, en iedereen maar doet wat hij/zij denkt dat het beste is. En dat is voor mij een bevrijdende gedachte; dat je gewoon kunt doen wat jou goed toe lijkt! Volg je onderbuikgevoel en kies je eigen pad. Maak je niet druk wanneer je niet alles weet. Nobody knows!”

Op 22, 23 en 29 juni verzorgt Blanks drie keer het voorprogramma van zijn schrijfpartner Pommelien Thijs voor haar uitverkochte concerten in De Roma. Daarnaast zal hij ook aan de zijde te zien zijn van de zangeres in het programma 'The Voice Kids', waar hij haar hulpcoach zal zijn.




Het concert op 29/06 in De Roma (Antwerpen) is helaas al uitverkocht. Indien je kaartjes hebt, kan je alvast opwarmen met deze songs: 


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top