Oefenduels CPL: vier logische zeges; een puike overwinning én een moeizame oefenpot

Sport | De voorbije dagen speelden zes CPL-teams hun eerste oefenduel van het nieuwe seizoen. Op RFC Luik na kozen ze allemaal voor een oefenpartner van een lager niveau en dat resulteerde dan ook meer dan eens in een heuse doelpuntenkermis.

Zo won KV Oostende met 0-16 van derdeprovincialer Ichtegem. Durdov (4x), Jung (4x), Berte (3x) en Albanese (2x) namen het gros van de doelpunten voor hun rekening terwijl ook Longonda, Wylin en Batzner een doelpuntje meepikten. Daags voordien had KVO ook Oudenburg al partij gegeven en ook daar werd er vlot gescoord. Durdov (2x), Berte (2x) en Jung zetten zich ook in die match op het scorebord. Ndicka en Sakamoto (3x) scoorden de andere goals. Eindstand: 0-9.

Ook de andere degradant - Zulte Waregem - was meteen goed bij schot. Vormer en co blikten de buren van Racing Waregem in met 8-0. Essevee moest tot diep in de eerste helft wachten vooraleer Vossen de ban kon breken. Maar vanaf dan ging het snel, want (nogmaals) Vossen en Boutaibe zorgden alsnog voor een comfortabele 3-0 ruststand. Na de pauze ging de thuisclub door op dat elan en dikten Braem, Demuynck, Diop (3x) nog aan tot 8-0.

Donderdag had ook Dender EH al een stevige score neergezet in de oefenpot tegen Standaard Denderleeuw. Mbarki was de grote man met een hattrick. Muhire, Boland, Borry en een Gabonese tester zorgden voor een droge 7-0 overwinning.

RFC Luik koos met AS Eupen voor een tegenstander van formaat, maar ook zij slaagden erin om de match te winnen én geen tegengoal te incasseren. Bruggeman scoorde zes minuten voor affluiten het enige doelpunt van de match en bezorgde zijn team zo een mooie 0-1 overwinning.

En zo was Lierse de CPL-ploeg die de eerste (oefen)tegengoal kreeg dit seizoen. Want de Pallieters kwamen in hun oefenduel tegen tweedeprovincialer KFC Putte zowaar op achterstand. Maar Lierse kon toch pas orde op zaken stellen in de tweede helft. Yasser en El Touile buigden de scheve situatie om en bezorgden hun team toch nog een 1-2 overwinning.