Francs Borains haalt Kevin Vandendriessche naar de Borinage

Sport | Francs Borains heeft de eerste versterkingen voor het nieuwe seizoen voorgesteld. Naast de komst van twee youngsters (die meteen ook bij de beloften zullen starten) was het toch vooral de transfer van Kevin Vandendriessche die voor enthousiasme zorgde bij de fans.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niet geheel onlogisch natuurlijk; want Vandendriessche is een gevestigde waarde in ons profvoetbal. De 33-jarige Fransman speelde de voorbije negen seizoenen in de Jupiler Pro League, waar hij voor Moeskroen, KV Oostende en KV Kortrijk meer dan 225 wedstrijden op het hoogste niveau speelde.

In 2021-2022 was de centrale middenvelder nog een certitude bij KVK, maar vorig seizoen verdween Vandendriessche van het voorplan. De Noord-Fransman kwam in het begin van het seizoen nog wel 10x in actie, maar werd dan in januari van dit jaar naar de B-kern gezet door KVK-coach Bernd Storck.

Naast Vandendriessche werden ook Thierno Diallo en Martin Piedeleu voorgesteld. Diallo (18) komt over van Sporting Charleroi terwijl Piedeleu (19) de voorbije seizoenen voor de jeugdploegen van Charleroi, Valenciennes, Lens en Seraing voetbalde. Beiden moeten zich eerst bewijzen bij de beloften alvorens ze kans maken op een A-selectie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top