Dender hengelt Masangu binnen; Luik vervolledigt kern met Wilmots: "Groep is a priori compleet nu"

Sport | De transfercarrousel begint stilaan op volle toeren te draaien. Zo stelde Dender EH haar eerste nieuwkomer voor het komende seizoen voor terwijl RFC Luik haar kern al zo goed als rond heeft met de komst van Reno Wilmots.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dender EH had zich voorlopig nog vrij koest gehouden op de transfermarkt, maar haalde met Keres Masangu nu toch een eerste versterking binnen.

De centrale middenvelder komt over van degradant RE Virton en tekende een contract voor drie seizoenen. Dender wordt de vierde profclub voor de voormalige jeugdinternational. Eerder kwam hij ook al uit voor Beerschot, Sibenik (Kroatië) en Virton.



En ook RFC Luik kondigde een nieuwe transfer aan dit weekend. De vice-kampioen van eerste nationale haalde Reno Wilmots (zoon van) naar Rocourt. De centrale verdediger (die ook op het middenveld uit de voeten kan) komt over van CS Visé en tekende een contract voor twee seizoenen.

Gedelegeerd bestuurder Pierre François liet met de komst van Wilmots meteen ook weten dat de kern van de Luikenaars zo goed als rond is. "De groep is a priori compleet en de transferperiode van RFC Luik is daarmee vrijwel afgewerkt", vertelt hij.

Eerder haalden Les Sang & Marine Jérémie Lioka (Olympic Charleroi), Alessio Cascio (Visé) en Adriano Bertaccini (Thes Sport) binnen. Voor het overige beperkte de club zich vooral in het verlengen van de contracten van de spelers die hen de promotie hadden bezorgd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top