Jarno Jourquin verruilt FCV Dender definitief voor tweede nationale

Challenger Pro League | FCV Dender EH neemt afscheid van Jarno Jourquin. De 22-jarige centrale verdediger speelde sinds de winterstop op uitleenbasis bij KSV Oudenaarde in tweede nationale en maakt nu definitief de overstap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voorbije seizoenen waren voor Jarno Jourquin vooral een zoektocht naar speelminuten. Na zijn jeugdopleiding bij KV Kortrijk trok hij naar KSK Ronse en vervolgens richting Denderleeuw. Hij promoveerde met de Oost-Vlaamse club naar de Challenger Pro League, maar verdween daar afgelopen seizoen wat naar het achterplan. Op 4 december mocht hij 17 minuten invallen tegen Beerschot, maar doorgaans viel de jonge centrale verdediger buiten de selectie.

In de winterstop besloot Jourquin daarom andere oorden op te zoeken. Hij werd de rest van het seizoen ter beschikking gesteld van KSV Oudenaarde, middenmoter in tweede nationale. Die keuze bleek de juiste te zijn. Hij speelde alle wedstrijden na de winterstop, met uitzondering van een discutabele rode kaart in de scoreloze wedstrijd tegen Lokeren-Temse. Hij scoorde vijf doelpunten en liet ook geregeld optekenen het volop naar zijn zin te hebben in het Burgemeester Thienpontstadion. Niet onlogisch dus dat er een vervolg komt aan het verblijf van Jarno Jourquin bij de tweedenationaler.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top