Minireeks 'ex-spelers CPL': hoe zou het zijn met... Agustin Anello?

Challenger Pro League | Tijdens de winterse transferperiode wuifden heel wat spelers - al dan niet gewild - de Challenger Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de zomerbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Naast Anass Zaroury (nu bij Burnley) en Rafik Belghali was Agustin Anello de derde Lommelse jeugdspeler die er - sinds de overname door CFG - toch in slaagde om zich door te zetten tussen al het transfergeweld. Vooral dit seizoen was de Argentijnse Amerikaan (die dus op jonge leeftijd in Lommel verzeild geraakte) één van de weinige lichtpunten bij de Limburgers.

Anello was in de eerste seizoenshelft namelijk goed voor zes goals en vier assists en voetbalde zich zo in de belangstelling van de Kroatische topclub Hajduk Split. De vice-kampioen van 2021-2022 beklonk een huurdeal (met aankoopoptie) bij Lommel en haalde Anello naar de Balkan.

Wisselvallig

Half februari debuteerde Anello meteen met een basisplaats tegen HNK Gorica. De winger deed het prima en voetbalde zich meteen in de harten van de fans. Maar toch liep het Kroatische avontuur niet helemaal zoals gewenst. Anello kon zijn sterke vorm niet aanhouden en verzeilde al vrij snel op de bank. Tussen speeldag 25 en 35 moest hij zich vooral tevreden houden met korte invalbeurten waarna hij op de voorlaatste speeldag plots dan toch nog zijn eerste (en meteen ook laatste) 90 minuten in het shirt van Hajduk Split kon maken.

Die timing bood hem een unieke kans om zijn coach te overtuigen om hem op te stellen in de bekerfinale die vijf dagen later plaatsvond. Maar in die finale kreeg de Sloveense international Mlakar toch weer de voorkeur. Anello mocht elf minuten voor tijd invallen en had zo toch nog een kleine bijdrage aan de bekerwinst van zijn club. Hajduk Split won de finale met 2-0 na goals in de 64e en de 94e minuut. In de competitie eindigde Hajduk Split dan weer als tweede op een straatlengte van het ongenaakbare Dinamo Zagreb.

Terug naar Lommel

Vorige week raakte dan bekend dat het Kroatische avontuur stopt voor Anello omdat Hajduk Split besliste om de aankoopoptie niet te lichten. De winger keert deze zomer dus terug naar Lommel; maar of hij het komende seizoen ook effectief weer gewoon zal aanpikken bij de Limburgers is nog niet zeker.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top