Hoe de nieuwe realityreeks ‘Call Me Mother’ zich onderscheidt van andere dragshows

Films |

Goed nieuws voor de fans van drag shows zoals ‘RuPaul’s Drag Race’, want Fox komt met een gloednieuwe realityreeks op maat van de liefhebbers van verkleedpartijen, lipsync battles en voguing. ‘Call Me Mother’ zal het programma heten, waarin we te zien krijgen hoe de bekende dragqueens Peppermint, Crystal en Barbada de volgende generatie dragtalenten klaarstoomt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De deelnemers worden opgedeeld in drie huizen, elk gekoppeld aan een van de bekende dragmothers: Peppermint's House of Dulcet, Crystal's House of Glass en Barbada's House of Harmonie. De dragqueens in spé strijden gedurende acht weken met de andere huizen en met elkaar, met als doel de titel van First Child of Drag en een geldprijs van 50.000 dollar in de wacht te slepen. Slechts één uitverkorene blijft over.

Volgens Barbada wordt het een show zoals geen ander, die perfect weergeeft waar de hele dragcommunity rond draait: het is één grote familie. Jazeker, er hangt een competitief element vast aan ‘Call Me Mother’, maar de nadruk ligt toch op het gemeenschapsgevoel en de onderlinge band die gesmeed wordt tussen de kandidaten.

“Iedereen wil elkaar helpen en houdt van elkaar”, aldus Barbada. “De kijkers kunnen veel warmte, humor, diversiteit, krankzinnige outfits en massa’s talent verwachten. Ik vind het echt een hele eer om aan dit programma te mogen meewerken. Alle mensen vanuit de LGBTQIA+-community zijn vertegenwoordigd, het toont echt waar deze community voor staat.” Speciaal aan deze ‘Call Me Mother’ is bijvoorbeeld dat er ook dragkings meedoen.

In de eerste aflevering krijgen we de audities te zien, waarbij de kandidaten worden geselecteerd en toegewezen aan een huis. Daar krijgen ze nadien coaching en begeleiding van de dragmothers (Peppermint, Crystal en Barbada), maar ook van andere gerenommeerde dragqueens en bijzondere gastjuryleden. Elke week nemen de huizen het als familie tegen elkaar op in een reeks uitdagingen, waarbij de mother van het verliezende huis 'de navelstreng doorsnijdt' en zo een van haar eigen familieleden elimineert uit de competitie. Tot er na 8 afleveringen eentje overblijft: the First Child of Drag!

‘Call Me Mother’ is vanaf donderdag 1 juni te zien om 20u35 uur op FOX, te vinden op kanaal 65 bij Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top