'XI van het Jaar' CPL // Kylian HAZARD (linksbuiten - RWDM)

Challenger Pro League | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie Kylian Hazard in het 'XI van het Jaar' had geplaatst na de reguliere competitie werd met pek en veren terug richting Madrid of Eindhoven gestuurd. De 'broer van' had - op een paar uitschieters na - niks getoond waarmee hij zijn rol als 'broer van' kon uitvegen en zelf op de voorgrond kon treden. Maar na werkelijk weergaloze Promotion play-offs schopte Kylian Hazard het prompt toch nog tot de beste linksbuiten van de reeks.

Met zes goals en zeven assists in tien play-offduels had de jongste van het voetballende Hazardtrio een enorm aandeel in de rush richting titel bij RWDM. Hazard blinkte in bijna elke eindrondematch uit en stuwde zo zijn team naar een historische triomftocht. De linksbuiten werd door onze kenners dan ook bijna wekelijks in het 'XI van de Week' gezet en ook in onze podcast Challenger's Corner waren de prestaties van Hazard een hot topic.

Concurrentie

In totaal verzamelde Hazard nog negen nominaties voor ons 'XI van het Jaar'. Daarmee ging de flankaanvaller van RWDM Alonso Martinez (Lommel) en Thibaud Verlinden (Beerschot) vooraf. Zij speelden wel zowel links als rechts en verzamelden zes nominaties. Mika Godts krijgt ook nog een eervolle vermelding. De sensatie van Jong Genk vertrok in de winter naar Ajax, maar had toen toch ook al vijf nominaties verzameld.

Vanzelfsprekend was ook Thierno Barry een kandidaat op links; maar de topschutter van de Challenger Pro League was prominenter aanwezig in het centrum van de aanval en wordt morgen mee gewikt en gewogen bij de centrumspitsen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top