Ons elftal van de week

Sport |

De spanning bleef tot de laatste seconden maar het is RWDM dat aan het feesten mocht. Een doelpunt van Biron op de slotspeeldag was genoeg voor de Brusselaars om hun eerste plaats te behouden.

Virton nam afscheid van de Challenger Pro League met een mooie overwinning tegen Jong Genk. Aguemon plaatste de 1-0 voor Virton na 22 minuten in de hoek. Een mooi afstandsschot, maar het mooiste doelpunt moest nog komen. Even na het uur schilderde Dudouit de 2-0 op prachtige wijze in de rechterbovenhoek. Toma maakte het een kwartier voor tijd nog spannend met een aansluitingstreffer, maar het tweede doelpunt van Duduoit bracht al snel zekerheid voor Virton.

Deinze leek op de slotspeeldag makkelijk te winnen van provinciegenoot Dender maar in het slot werd het toch nog spannend. Mertens en Van Landschoot zorgden al voor het half uur voor de dubbele voorsprong. Na een assist bij de 2-0 trapte Staelens de 3-0 zelf tegen de touwen. Zes minuten voor het einde scoorde Cools de 3-1 voor Dender en vier minuten later trapte Lallemand de 3-2 via de paal binnen. Een remonte zat er niet meer in voor de bezoekers. Deinze sluit zo het seizoen af met negen op negen.

Lommel pakte stevig uit tegen SL16 FC. De Limburgers wonnen met 6-1. Aan uitblinkers was er geen gebrek bij Lommel. Cauê en Fatah maakten beiden twee doelpunten. Toch waren het de bezoekers die het best begonnen want na twee minuten bracht Calut SL16 FC op voorsprong. Cauê maakte net geen twee minuten later al gelijk. Tien minuten later draaide Metinho de situatie volledig om. De wedstrijd zou al voor het half uur beslist worden. Na twintig minuten gleed Talvitie de 3-1 op aangeven van Cauê binnen. Fatah miste een paar minuten later een strafschop maar dat zou hij al snel goedmaken met een brace in anderhalve minuut tijd. Ook Cauê trapte zijn tweede van de wedstrijd nog binnen in de slotminuut.

In vier dolle minuten werd de wedstrijd tussen Beerschot en Lierse Kempenzonen beslist. Thórisson plaatste de 1-0 heel mooi in de linkerbenedenhoek. Meteen na de aftrap maakte Lierse al gelijk. Doelman Matijas kreeg de kopbalpas van Frans niet onder controle en gaf zo de kans aan De Schryver om de 1-1 eenvoudig binnen te werken. Nog eens twee minuten later was De Schryver de verdediging opnieuw te slim af en kon hij alleen op doel afstormen. Met twee doelpunten in twee minuten tijd besliste de middenvelder de match voor de Pallieters.

RWMD is de kampioen van de Challenger Pro League. Biron besliste de titelstrijd met een harde knal in de rechterbovenhoek. Daarvoor werd al een doelpunt van RWDM afgevlagd wegens buitenspel. De 1-0-voorsprong was krap en het werd nog spannend. Biron scoorde wel een tweede keer, maar opnieuw was het buitenspel. Net voor de rust raakte De Wilde de dwarsligger en ook Defourny moest nog redding brengen. RSCA Futures kon geen stok in de wielen van de stadsgenoot steken en zo promoveert RWDM naar het hoogste niveau.

Beveren deed wat het moest en won zijn wedstrijd tegen Club NXT. Het werd een overtuigende 4-1-zege. Aan de rust moest het nummer twee in het klassement nog achtervolgen nadat Talbi de bezoekers op voorsprong had getrapt. Na tien minuten in de tweede helft hadden Mbokani en Barry al orde op zaken gesteld. Barry is zo de topschutter van de Challenger Pro League met twintig doelpunten. Mbokani scoorde er veertien. Hoggas pakte uit met een schitterende trap in de kruising voor de 3-1. Ook Ribeiro Costa scoorde nog maar deze zege bleek uiteindelijk niet genoeg om de titel te pakken.