Voor jou opgelijst: de beste sciencefictionfilms op Disney+

Films |

Met ‘Crater’ voegt Disney+ een nieuwe titel toe aan zijn interessante catalogus aan films die avontuur en sciencefiction met elkaar verbinden. Voor deze gelegenheid zet Pickx met plezier nog eens de beste sf-films op het streamingplatform nog eens op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Crater

De film zoomt in op het leven van de jonge Caleb Channing. Hij groeide op op een ontginningsplatform op de maan, maar door het verlies van zijn vader moet hij emigreren naar een verder gelegen planeet. Maar eerst wil hij nog een laatste wens van zijn overleden vader vervullen. De opstandige puber steelt (of leent, zo je wil) een voertuig van de mijnsite om daarmee een mysterieuze krater te gaan onderzoeken. Wat Caleb en zijn partners in crime Dylan, Borney, Marcus en Addison -een rechtstreekse gezante van de planeet Aarde- daar aantreffen, stort hen in een avontuur dat hun verbeelding ver te buiten gaat.

‘Crater’ is een originele productie van Disney+ en werd geregisseerd door Kyle Patrick Alvarez. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Russell Bailey, McKenna Grace, Billy Barratt, Orson Hong, Thomas Boyce en Scott Mescudi.

Wall-E

Opgepast: gevaar voor het stelen van harten! Dan hebben we het hier over Wall-E, een kleine, nieuwsgierige maar ook eenzame robot die als laatste wezen op aarde rond tuft. Op een verlaten planeet probeert hij zijn dagen te vullen door afval te sorteren en zijn favoriete film ‘Hello Dolly’ herhaaldelijk te bekijken. Tot zijn rustige leventje plots op zijn kop wordt gezet door de landing van een vreemd tuig, met aan boord een iets meer gesofisticeerde robotversie: EVE. Zij is op zoek naar een welbepaalde plantensoort. Ze slaagt in haar opdracht maar vindt tegelijkertijd nog iets anders: de liefde.

Deze animatiefilm, die uit dezelfde stal komt als ‘Cars’, ‘Finding Nemo’ en ‘The Indistructables’, werd geregisseerd door Andrew Stanton. Ben Burtt (Wall-E), Elissa Knight (EVE) en Jeff Garlin tekenen voor de stemrollen.

Atlantis: The Lost Empire

Met deze originele Disney-prent werden begin jaren 2000 visuele grenzen verlegd. Het was dan ook een instant succes en bleef dat vele jaren nadien nog. Die prachtige beelden en special effects zien we als vehikel voor het verhaal van de jonge Milo Thatch (gespeeld door Michael J. Fox), een talenknobbel die gerekruteerd werd om deel te nemen aan een expeditie naar het centrum van de Aarde. Op zoek naar de verborgen stad Atlantis. Meer avonturenfilm dan sf-film krijgen we toch een knap staaltje te zien van wetenschappelijk narratief en productionele creativiteit. Het maakt van deze ‘Atlantis: The Lost Kingdom’ een referentie op het vlak van computergestuurde animatie.

De regie was in handen van Gary Trousdale en Kirk Wise. Hoofdrollen waren er voor Michael J. Fox, James Garner en Cree Summer.

Treasure Planet

Ron Clements en John Musker, beiden al lang bekend bij Disney, regisseerden samen de iconische tekenfilms ‘The Little Mermaid’ (1989), ‘Aladdin’ (1992) en ‘Moana’ (2016). Hoewel de in 2002 uitgebrachte film een financiële ramp was, werd deze unieke futuristische versie van ‘Treasure Planet’ uitstekend onthaald bij de fans. Het verhaal is alom bekend: de jonge Jim Hawkins (Joseph Gordon-Levitt) wordt meegezogen in een piratenavontuur op zoek naar een begraven schat. Het enige grote verschil is dat er deze keer ruimtereizen en robots zijn, wat het toch al gelauwerde verhaal nog cooler maakt.

Avatar

Door 20th Century Studios te kopen, kreeg Disney ook toegang tot de best verdienende film ooit gemaakt, James Camerons ‘Avatar’ (2009). Het eerste deel van een gepland epos van vijf hoofdstukken neemt de kijkers mee naar de mooie en vijandige planeet Pandora, waar de mensheid hoopt de hulpbronnen te exploiteren. Om de relaties met de Na’vi te vergemakkelijken, ontwikkelt de RDA het Avatar-programma, dat mensen in staat stelt de controle over Na’vi-achtige avatars over te nemen om de relaties met de inboorlingen te vergemakkelijken. Wanneer voormalig marinier Jake Sully (Sam Worthington) zich bij het programma aansluit, leert hij al snel dat de Na’vi en hun planeet meer waard zijn dan alleen een waardevol mineraal.Ontdek deze films op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top