Kan AC Milan stadsgenoot Inter verslaan en zo de Champions League-finale bereiken?

Sport | Nee, het wordt geen prettig weerzien voor AC Milan in de terugwedstrijd tegen Inter in het Giuseppe Meazza-stadion op dinsdagavond in de halve finale van de Champions League. Na een pijnlijke nederlaag van afgelopen woensdag staan de Rossoneri twee doelpunten achter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het zal niet eenvoudig zijn voor de Rossoneri om te herstellen van de klap die ze hebben gekregen van hun stadsgenoot Inter deze woensdag in de heenwedstrijd. Amper 8 minuten na het begin opende Inter-spits Edin Dzeko de score met een knappe volley. Zijn collega Henrikh Mkhitaryan presteerde het om drie minuten later de 0-2 op het scorebord te zetten. De Nerazzurri wisten vervolgens tot het affluiten te domineren. Voor de mannen van Stefano Pioli liet deze stadsderby een zeer slechte nasmaak achter, maar ze zullen ongetwijfeld alles aan doen om de volgende wedstrijd in het Giuseppe Meazza-stadion in hun voordeel te eindigen.

Een zuinige terugkeer van Rafael Leão?

De Rossoneri beseffen dat ze vanaf nu veel beter in het spel zullen moeten komen. In de wedstrijd van afgelopen woensdag viel het op dat Inter defensief één blok was, de ploegmaten van Rode Duivel Alexis Saelemaekers probeerden vruchteloos een gaatje te prikken in de verdediging. Het is overduidelijk dat AC afziet van de afwezigheid van sterkhouder Rafael Leão. Afgelopen zondag blesseerde hij zijn rechterdij in een competitiewedstrijd tegen Lazio en sindsdien is het nagelbijten of hij nog aan de bak mag in de terugwedstrijd. Als dat het geval is, zal Saelemaekers plaats moeten maken voor de getalenteerde Portugees.

Om in de terugwedstrijd het verschil te kunnen maken in de aanval, rekent AC Milan uiteraard op de terugkeer van de rechtsbenige aanvaller. Zijn efficiëntie lijkt momenteel het enige middel dat een gat zou kunnen slaan in de verdediging van rivaal Inter. Afgelopen woensdag was de mislukte poging tot scoren van Sandro Tonali het enige moment in de wedstrijd dat AC even een bedreiging vormde voor de verdediging van Inter. Doelman Andre Onana realiseert zich dat de terugwedstrijd geen wandeling door het park zal worden, maar hij weet ook dat zijn teamgenoten veel schade kunnen aanrichten tijdens een tegenaanval. Dit is waar een profiel als dat van Romelu Lukaku erg nuttig kan blijken.

Het programma voor de terugwedstrijden in de halve finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 16 mei

Woensdag 17 mei

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top