Ons elftal van de week

Sport |

Op de voorlaatste speeldag van de play-offs in de Challenger Pro League blijft de titelstrijd onbeslist. Het wordt tot de laatste minuut een strijd voor de titel. De degradatie werd wel beslist, in het nadeel van Virton.

Het doek is gevallen voor Virton. Na een 1-1-gelijkspel op bezoek bij SL16 FC, degraderen de Luxemburgers uit de Challenger Pro League. Ziani zette de thuisploeg na 23 minuten op voorsprong. De 19-jarige aanvaller werkte een solo vanaf de zijlijn mooi af. Virton zocht naar een doelpunt, maar Epolo verdedigde zijn doel uitstekend. Eén keer lukte het wel om de netten te doen trillen. Tien minuten voor tijd trapte Abdallah de gelijkmaker binnen. Een gelijkspel was niet genoeg voor Virton en zo verdwijnt de club uit de Challenger Pro League.

Twaalf minuten, meer had Beerschot niet nodig om op voorsprong te komen tegen RSCA Futures. Kosiah trapte de 0-1 vanuit een scherpe hoek hard binnen. Vijf minuten voor de rust scoorde de 21-jarige spits opnieuw. Konstanopoulos opende met een uitstekende lange bal. Thórisson legde klaar voor Kosiah die opnieuw staalhard binnentrapte. Beerschot verdedigde de 0-2-voorsprong in de tweede helft en klimt naar de derde plaats in het klassement.

Jong Genk en Deinze maakten er een aangename partij van. Beide clubs creëerden enkele goede kansen, maar het doelhout zat meerdere malen in de weg. Pas in het slot van de wedstrijd lukte het wel om te scoren. De Belder werd neergehaald in de zestien en zette de strafschop zelf om. Twee minuten later verkeek doelman Penders zich helemaal op een diepe bal en kon Kassimi de 0-2 eenvoudig afwerken. Deinze verkleint de kloof op Lommel tot twee punten en ziet hoe Staelens zich in ons elftal van de week voetbalde.

Lommel, de leider in de Relegation play-offs, kwam al na minder dan een kwartier op voorsprong op het veld van Dender. Een vrije trap kwam voor de voet van Cauê die de 0-1 binnentrapte. Het is het zevende competitiedoelpunt van de Braziliaan. Dender kwam net voor het uur terug op gelijke hoogte. M’Barki sneed naar binnen en trapte de 1-1 in de kortste hoek. Een kwartier voor tijd moest Lommel met tien verder nadat Lemoine zijn tweede gele kaart kreeg. Twee minuten voor tijd mocht Dender alsnog aan het feest. Atteri kopte de voorzet van Rasjel binnen.

RWDM ligt nog steeds op titelkoers. De Brusselaars wonnen met 1-3 van Club NXT. O’Brien kopte na 23 minuten de voorzet van Hazard binnen. Zeven minuten later was het Hazard zelf die scoorde. De aanvaller kwam naar binnen en zag zijn schot afgeweken in doel belanden. In het slot maakte Oyama er nog 0-3 van, op aangeven van Botella. De Smet scoorde nog de 1-3 voor Club NXT. RWM behoudt zijn voorsprong van één punt op achtervolger Beveren. De titelstrijd zal dus pas in de allerlaatste wedstrijd beslist worden.

Beveren blijft RWDM het vuur aan de schenen leggen. De Waaslanders kenden wel een lastige wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. De Schryver bracht de Pallieters op voorsprong met een kopbaldoelpunt. Beveren vocht goed terug en draaide in enkele minuten tijd de situatie helemaal om. Mbokani, Nsimba en Barry combineerden voor de 1-1-gelijkmaker. Het is al het negentiende doelpunt van het seizoen voor topschutter Barry. Mbokani kopte net na het halfuur de 1-2 binnen vanop hoekschop. In de tweede helft vond De Schryver opnieuw de weg naar doel. Met een 2-2-tussenstand moest Beveren opnieuw vol aan de bak. Ribeiro Costa deed de titeldroom opnieuw opleven met een knap schot. Beveren won met 2-3 en mag nog steeds hopen op promotie.