De kijk van Pelic: "Het zou toch niet mogen dat er plots zo'n Jack Hendry aan de aftrap staat"

Sport | RWDM of SK Beveren: wie volgt de Kempenaars op als de kampioen van 1B en mag volgend seizoen gaan aan de slag op het hoogste niveau? We wikken en wegen de titelstrijd met de deskundige hulp van Vedran Pelic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pelic was jarenlang een van de smaakmakers bij KVC Westerlo en bleef ook na zijn carrière trouw aan de Kemphanen. De Bosniër was maar liefst 13 jaar (en meer dan 270 wedstrijden) actief in de technische staf van de vorige kampioen en is ook na de promotie van Westerlo 1B op de voet blijven volgen. Hij is dan ook de geknipte man om de titelstrijd in 1B te analyseren.

Op de voorlaatste speeldag van de Promotion play-offs was RWDM even virtueel kampioen na een vlotte zege tegen Club NXT en een moeizame match van Beveren bij Lierse. Maar de Waaslanders konden de scheve situatie toch nog rechttrekken waardoor de beslissing op de allerlaatste speeldag zal vallen.

"RWDM kwam tegen Club NXT nooit in de problemen", opent Pelic. "De Brusselaars moesten eigenlijk gewoon tien minuutjes doordrukken waarin ze dan 2x scoorden. Club NXT had geen verhaal tegen de hoge intensiteit van RWDM; waar de goesting om te presteren en om te winnen er weer afdroop. Ze speelden opnieuw heel hoog en slaagden er op het gepaste moment in om de dominantie om te zetten in doelpunten."

En zoals zo vaak in deze play-offs viel de ploeg die eigenlijk niks meer te winnen of te verliezen heeft als een kaartenhuisje in elkaar na een tegengoal van RWDM en/of SK Beveren. "Buiten de twee topteams heeft niemand nog iets om te spelen. Ze proberen wel om de matchen goed aan te vatten, maar je ziet dat er veel minder focus en samenhang in die ploegen zit dan tijdens de reguliere competitie. Wat ik wel frappant vond is dat er dan plots zo'n Jack Hendry aan de aftrap staat. Zoiets zou eigenlijk toch niet mogen. Van pakweg David Hubert (RSCA Futures) en Frédéric Duplus (SL16 FC) weet je dat ze een heel seizoen voor de U23-ploeg zullen spelen. Maar dit is toch nog iets anders... ook al volgt Club NXT wel gewoon de letter van de wet."

Bij Beveren wisten ze wel perfect wie ze tegen zouden krijgen: een gemotiveerd Lierse. "Op het Lisp gaan spelen is nooit gemakkelijk; zeker niet als je daar op achterstand komt. Op de vorige speeldag kon RWDM Lierse snel de adem afsnijden, maar tegen Beveren bleven de Pallieters 90 minuten in de wedstrijd. Maar toch heb je ook dan steevast het gevoel dat Beveren - als het moet - nog iets extra kan in het slot van de match; zeker met zo'n Ribeiro Costa als supersub."

Door de zege van Beveren wordt de titelstrijd beslist op de slotspeeldag. Pelic verwacht daar geen grote verrassingen. "Ik zeg al enkele weken dat beide teams alles gaan winnen tot op het einde en dat is voorlopig ook gewoon het geval. Ik verwacht niet dat één van de twee teams zich nog laat verrassen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top