Pickx+ staat in mei voor muziek, film en sport

Films | Deze maand scheert Pickx+ hoge toppen met muzikale hoogstandjes, het grootste filmevenement van het jaar, boeiende gesprekken en een blik achter de schermen bij een van de grootste atleten die ons land ooit kende. Een overzicht van wat Pickx+ in mei te bieden heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Circle of Live

Goede livemuziek en een interessante babbel met een opkomende artiest of gevestigde waarde, dat is wat je kan verwachten van ‘Circle of Live’. Na de ‘Legends’ zijn in het tweede seizoen de artiesten Laura Tesoro, OSKI, Ameerah en Ivori Moss uitgenodigd in de studio bij Charlotte Leysen, waar ze uitgebreid praten over hun nummers en wat er door hun hoofd ging toen ze die schreven. Ze brengen naast een selectie uit hun eigen repertoire ook een live een cover.

Het tweede seizoen van ‘Circle of Live’ gaat op 29 mei van start op Pickx+ met zangeres Laura Tesoro. Zij heeft net haar nieuwe single ‘Bad Ain’t That Bad’ uit. In de tweede aflevering is het aan OSKI en zijn zelf geproduceerde sound, die zijn nieuwe EP ‘Goodbye For Now’ komt voorstellen.

Het tweede seizoen van 'Circle of Live’ is vanaf 29 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Cannes

Het filmfestival van Cannes is een hoogmis voor films van elk pluimage, met jaarlijks een selectie aan groten der aarde en opkomend talent die hun nieuwe werk aan de wereld voorstellen. Met Pickx+ mis je dit jaar niets van het evenement.

Op 16 mei zijn de opening van het festival en de rode loper live te volgen op Pickx+. In de studio geven Sverre Denis en een gast tekst en uitleg. Op 27 mei volgt Pickx+ dan weer de slotceremonie op de voet. ‘Fresh Screens’ staat in deze periode helemaal in het teken van het Zuid-Franse filmfestival. En wie zijn geheugen wil opfrissen en de film wil zien die vorig jaar met de Gouden Palm ging lopen, kan op 18 mei Ruben Östlunds ‘Triangle of Sadness’ bekijken op Pickx+.

Het filmfestival van Cannes is vanaf 16 mei te volgen op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). 

De Laatste 100 Uur

Wat zou je doen als je nog maar honderd uur te leven had? Dat is de centrale vraag van ‘De Laatste 100 Uur’, waarin Luk Alloo een uur lang in gesprek gaat met een bekende gast. Voor hij aan de vraag toekomt, bespreekt hij echter de grote en kleine dingen des levens met zijn gast, te beginnen bij de kindertijd, langs de ambities en eerste stappen in de carrière, en alle mogelijke controverse.

Het programma gaat over een levenseinde, maar verloopt geenszins in een begrafenissfeer. De centrale vraag is vooral een excuus om een stand van zaken op te maken. Wat is belangrijk gebleken en wat niet? Wat is er goed gelopen en wat kon beter? En welke lessen hebben de praatgasten gaandeweg geleerd? In dit tweede seizoen komen Paul Jambers, Barbara Sarafian, Wim Distelmans, Sergio Quisquater en Pascale Naessens langs.

Het tweede seizoen van 'De Laatste 100 uur’ is vanaf 1 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Kim Clijsters: Come back home

Nog steeds is elke maandag op Pickx+ de documentaire ‘Kim Clijsters: Come back home’ te zien, waarin de wereldberoemde tennisster een unieke inkijk geeft in haar leven en de bikkelharde strijd naar de top. Een cameraploeg volgde de topatlete en haar gezin tijdens de beproevende jaren van haar tweede comeback, die vooral ontnuchterend werkte.

We zien Kim bij haar gezin in New Jersey, maar net zo goed op de tennisbaan, of in het bos, zich in het zweet werkend buiten het zicht van de supporters en de media. We zien hoe lastig het voor Clijsters is om zowel een goede moeder van drie kinderen te zijn als een topsportatlete. Haar twijfels en zorgen. De extrasportieve bedenkingen bij het samenstellen van de planning. “Mijn passie voor tennis zal altijd blijven, maar familiaal is het onmogelijk om wekenlang van huis te zijn”, liet ze niet voor niets weten bij haar definitieve afscheid vorig jaar. Het was tijd om naar haar thuis terug te keren.

De 6-delige documentaire 'Kim Clijsters: Come back home’ is vanaf 1 mei om 20u40 beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13 of via de Pickx app). Je kan de eerste aflevering ook gratis bekijken op 5 mei om 20h op Pickx Live (zender 11). Wie niet genoeg kan krijgen van de ‘Kimback’, kan in de Pickx app exclusieve, nooit eerder vertoonde beelden terugvinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top