Verdrijf de regen met de volgende bioscoopreleases

Films | Deze week regent het helaas pijpenstelen. Ideaal weer dus om met z’n allen naar de cinemazaal te trekken. Daar worden vanaf woensdag de volgende unieke films vertoond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Renfield

In deze film van regisseur Chris McKay zien we hoe Renfield, de assistent van Dracula (Nicolas Cage), niet langer gehoorzaam wil blijven aan de oppervampier. Hij wil ontdekken wat het leven te bieden heeft en wil daarom de banden met Dracula enigszins doorknippen. Dracula zal zijn menselijke slachtoffers dan zelf moeten opjagen en daar heeft de vampier aanvankelijk maar weinig zin in…

Regisseur Chris McKay is niet aan zijn proefstuk toe. De man maakte eerder al ‘The Lego Movie’, ‘The Lego Movie 2’ en ‘The Lego Batman Movie’. Hij wist niet enkel Nicolas Cage en Nicholas Hoult te strikken voor de film, maar ook de Amerikaanse rijzende ster Awkafina.

Kandahar

Tom Harris (Gerard Butler) is een Amerikaanse CIA-agent die in Afghanistan geheime missies uitvoert. Niemand kent zijn ware identiteit, maar daar komt op een dag door een lek plotseling verandering in. Harris wordt door zijn bazen aangemaand om zo snel mogelijk richting een oud en verlaten vliegveld te vertrekken in Kandahar, maar het wordt een heus karwei om daar levend aan te komen.

‘Kandahar’ is de tweede film van dit jaar waarin Gerard Butler de wapens moet opnemen tegen zogenaamde slechteriken. Hij deed dat onlangs nog in ‘Plane’. In die film speelt de Schotse acteur een piloot van een vliegtuig dat een noodlanding moet maken in oorlogsgebied.

War Pony

De twintigjarige Bill en de twaalfjarige Matho zijn twee jongens die opgroeien in het reservaat van de Lakota Oglala-stam in de Verenigde Staten. Bill heeft twee kinderen met twee verschillende vrouwen, terwijl Matho nog aan zijn levensreis moet beginnen. Die laatste is echter wanhopig op zoek naar goedkeuring van zijn vader. Hierdoor neemt hij impulsieve beslissingen die zijn leven op zijn kop zetten.

Deze film is geregisseerd door Gina Gammell en Riley Keough. Gamell heeft al enkele jaren ervaring als filmproducent. Keough speelde mee als actrice in ‘Logan Lucky’ (2017), ‘Mad Max Fury Road’ (2015) en is de kleindochter van Elvis Presley. 'War Pony' won in 2022 de prestigieuze Camera d'Or-filmprijs op Un certain régard, de nevencompetitie van het Filmfestival van Cannes

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top