'Dexter: New Blood' (Play6): bevat deze vervolgserie een beter einde dan ‘Dexter’?

Series | Morgenavond kun je op Play6 naar ‘Dexter: New Blood’ kijken. Deze vervolgserie op het razendspannende ‘Dexter’ ging al danig over de tongen in de Verenigde Staten. Daar keek men reikhalzend uit naar hoe de serie tot zijn einde zou komen en of dat einde beter was dan de slotaflevering uit de oorspronkelijke serie. Pickx velt zijn oordeel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het najaar van 2006 kwam de Amerikaanse televisiemaatschappij Showtime met een nieuwe serie genaamd, ‘Dexter’. In deze reeks zien we hoe Dexter Morgan (Michael C. Hall), een forensisch medewerker van de politie van Miami, psychopathische trekjes vertoont en zelf aan het moorden slaat. De man richtte zijn focus vooral op criminelen waarvan hij vond dat ze hun straf waren ontlopen. Dexter leidt een dubbelleven en probeert zijn moordlustige instincten zo goed mogelijk te verbergen voor zijn vrienden en familie. Dat lukt echter steeds minder goed...

‘Dexter’ liep van 2006 tot en met 2013, telde 8 seizoenen en was mateloos populair. De reeks werd talloze keren genomineerd voor een Emmy Award en een Golden Globe en viel zelfs een aantal keer in de prijzen. Fans waren over het algemeen laaiend enthousiast over de serie, maar daar kwam tijdens de allerlaatste aflevering van de reeks enigszins verandering in.

Teleurstellende finaleaflevering

In die aflevering zien we immers hoe Dexter zich in het nauw gedreven voelt en op de vlucht slaat. Hij neemt het drastische besluit om zijn zus, die gewond en hersendood in het ziekenhuis ligt, van de beademingsapparatuur te halen en haar lichaam in zee te dumpen, waarna hij zelf een boot neemt en richting een orkaan vaart om daar zichzelf van het leven te beroven. Deze reeks van gebeurtenissen klinkt spannend en dat was het ook. Maar toch vonden fans dat de makers zich er te snel vanaf hadden gemaakt.

Ze stoorden zich ook aan het feit dat er talloze vragen onopgelost bleven en dat Dexter gestraft had mogen worden voor zijn moorden. Helemaal op het einde van die slotaflevering kwamen we ook te weten dat Dexter helemaal niet dood was en dat hij een anoniem bestaan leidde ergens in de Verenigde Staten. Ook dat vonden de fans bij de haren getrokken.

Hierna geen vervolgserie meer?

In ‘Dexter: New Blood’ zien we hoe het Dexter vergaat in zijn ‘nieuwe’ leven. We ontdekken dat hij werkzaam is in een winkeltje dat geweren verkoopt voor de jacht en dat hij een relatie heeft met de sheriff van de stad, Angela Bishop. Zijn moordlustige trekjes zijn al een tijdje niet meer de kop opgestoken, maar dat verandert wanneer zijn zoon op een dag op bezoek komt met enkele vragen over zichzelf… In deze vervolgserie wordt de klemtoon gelegd op de ouderlijke rol die Dexter opneemt ten aanzien van zijn zoon.

We zien ook dat Dexter opnieuw aan het moorden slaat en dat zijn vriendin, de sheriff van het lokale stadje waarin Dexter verblijft, uiteindelijk de ware aard van Dexter leert kennen. In de seizoensfinale van ‘Dexter: New Blood’ komen vader en zoon tegenover elkaar te staan en dat vond een groot deel van de kijkers niet stroken met hoe de relatie er tussen beiden uitziet. Dexter komt uiteindelijk ook te overlijden in deze slotaflevering.

Hierdoor lijkt de kans klein dat er ooit nog een vervolgserie met het hoofdpersonage komt. Dat vinden de fans jammer… maar ze vinden ook dat de serie nu eindelijk tot zijn ware einde is gekomen.

Bekijk ‘Dexter: New Blood’ op maandag om 20u35 op Play6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top