Kersverse MVP Joel Embiid ziet hoe zijn club verliest in NBA Playoffs

Basketbal | Gisteravond mocht Joel Embiid de Most Valuable Player Award in ontvangst nemen. De basketbalspeler werd tot tranen toe bewogen en leek een geweldige avond tegemoet te gaan. Die kwam er echter niet. Zijn ploeg, Philadelphia 76ers, kon geen vuist maken tegen Boston Celtics.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De NBA Most Valuable Player Award, ook wel bekend als de MVP Award, is de prijs voor de meest waardevol geachte basketbalspeler die tijdens het reguliere seizoen van de NBA actief was. De winnaar van deze award wordt door een jury van ongeveer 125 Amerikaanse sportjournalisten aangeduid. De prijs ging dit jaar naar Joel Embiid van Philadelphia 76ers.

Embiid werd dit jaar, voor de tweede keer op rij, topscorer in de NBA en mede daardoor is hij verkozen tot MVP van dit seizoen. Hij kreeg de award gisteravond toebedeeld en leek even op een roze wolk te zitten. Embiid liet het ook niet na om een traantje weg te pinken toen zijn zoon hem kwam vergezellen tijdens de uitreikingsceremonie. Enkele uren later was er echter niets meer van de feestvreugde te merken. De 76ers hadden immers het onderspit moeten delven tegen de Celtics en dat zette een domper op de avond.

Domper op de feestvreugde

Embiid speelde overigens ook niet zijn beste wedstrijd. De 29-jarige Kameroener had enkele dagen geleden last van een knieblessure en bleek daar nog niet 100 procent van verlost te zijn. Hij maakte 30 punten, gaf 4 assists en maakte 13 rebounds. Dat zijn op zich geen slechte cijfers, maar toch merkte het publiek dat hij niet helemaal fit was.

De Celtics hebben dit vast ook gemerkt. Ze hadden dan ook geen problemen om Embiid (en zijn ploegmakkers) af te houden. De ploeg uit Boston speelde stevig in blok en kon lang genoeg weerstand bieden om de overwinning binnen te halen. De partij eindigde op 114-102 en daardoor komt Boston Celtics nu aan de leiding in hun play-offreeks met 2-1.

De volgende wedstrijd, Game 4, moet gewonnen worden door de 76ers als ze nog kans willen maken op de volgende ronde. De fans van de 76ers kijken daarvoor in de eerste plaats naar Joel Embiid, maar ook naar ene James Harden.

Het NBA-programma dit weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 6 mei

  • Miami Heat - New York Knicks (Game 3): om 21u30 op Eleven 2

Zondag 7 mei

  • Philadelphia 76ers - Boston Celtics (Game 4): 21u30 op Eleven 2

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top