Puntaftrek Jong Genk en SL16 FC bevestigd bij het BAS; Virton mag weer hopen

Sport | Dinsdag heeft Belgisch Arbitragehof voor de Sport een uitspraak gedaan in de zaak rond de onrechtmatig opgestelde spelers tijdens de competitiewedstrijd tussen Jong Genk en SL16 FC.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De oorspronkelijke match tussen de twee beloftenteams werd destijds uitgesteld door hevige sneeuwval en bij de inhaalmatch stelde SL16 FC met Buksa en Traoré twee spelers op die - als winterkoopjes - niet speelgerechtigd waren. Bij Jong Genk stonden er dan weer twee spelers tussen de lijnen die in het weekend voordien langer dan één helft in actie waren gekomen bij de A-ploeg (Ouattara en Castro).

Door die inbreuken besloot de Disciplinaire Raad van het Profvoetbal om beide teams hun gewonnen punt in die match (1-1) af te nemen.De twee U23-teams gingen daar niet mee akkoord en beslisten om naar het BAS te stappen. Afgelopen donderdag mochten ze daar hun relaas doen, maar enkele dagen later besliste het BAS toch om de beslissing van de Disciplinaire Raad van het Profvoetbal niet te herroepen.

Hierdoor keert rode lantaarn Virton terug tot op vier punten van Jong Genk en SL16 FC. Komend weekend spelen de Luxemburgers nog uit bij SL16 FC terwijl ze op de slotspeeldag Jong Genk ontvangen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top