Dit zijn de drie leukste opdrachten van dit seizoen van 'De Mol'

Films | Nu het elfde seizoen van 'De Mol' al even bezig is, wordt het eens tijd om een balans op te maken. Vandaag kijkt Pickx naar de opdrachten die de deelnemers moeten afwerken om mee te dingen naar de grote pot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zonder overdrijven mogen we wel zeggen dat de opdrachten een centrale rol hebben in 'De Mol'. Dankzij de opdrachten komen we langzaamaan te weten wie als Mol de rol van saboteur opneemt. Door de opdrachten af te werken, kunnen de deelnemers geld verdienen en uiteindelijk de finale pot vullen. Reden genoeg om enkele van de leukste en merkwaardigste opdrachten van dit seizoen te bekijken.

De bus (aflevering 5)

Een van de spectaculairste opdrachten van dit seizoen is "De bus". De deelnemers moeten een bus besturen die niet minder dan 30 kilometer per uur mag rijden. Als de bus zachter rijdt, ontploft er een (figuurlijke) bom. Ze hebben een uur de tijd om via een reeks mini-opdrachten de bom te ontmantelen. In tussentijd mogen ze aanwijzingen ontvangen van de FBI of twee andere kandidaten. Als deze opdracht je bekend in de oren klinkt, is dat niet verwonderlijk. De makers van 'De Mol' vonden duidelijk inspiratie in de kaskraker "Speed" uit 1994 met Keanu Reeves en Sandra Bullock.

Bingo (aflevering 4)

Misschien is deze opdracht niet ieders favoriet, maar qua originaliteit kan "Bingo" wel tellen. Drie kandidaten moeten het spelletje bingo spelen terwijl ze een ouderdomssimulatiepak dragen. Zo'n pak bestaat uit een verzwaard vest, elleboog- en kniebanden en overschoen die de bewegingsvrijheid van de drager serieus beperken. Ondertussen wandelen de andere vier kandidaten rond in een dierentuin, waar ze vragen moeten beantwoorden om de bingogetallen te achterhalen. De opdracht is niet eenvoudig, want ze worden gehinderd door ouderen die de kandidaten ophouden.

Rodeo (aflevering 3)

Dit seizoen vindt plaats in de Verenigde Staten en dat is duidelijk te zien aan deze opdracht. De deelnemers moeten hoefijzers met de namen van bekende paarden en hun bijhorende baasjes aan elkaar koppelen. Om de opdracht wat ingewikkelder te maken, rijden er cowboys rond die de deelnemers kunnen vangen met hun lasso. Twee kandidaten kunnen extra punten verdienen door de namen op drie gekleurde hoefijzers te achterhalen. Deze zijn immers extra veel geld waard.

Wie wordt de Mol? Dat kan je te weten komen door elke zondag om 20u te kijken naar 'De Mol' op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top