Waarom Real Madrid dé ploeg is die Haaland en De Bruyne kan afstoppen

Sport | Real Madrid en Manchester City nemen het in de halve finales van de Champions League tegen elkaar op. De Engelsen zijn licht favoriet, aangezien ze in topvorm verkeren. Toch kan de Koninklijke het Pep Guardiola & co zeer moeilijk maken. Waarom kan Real Madrid Erling Haaland en Kevin De Bruyne het leven zuur maken? Pickx legt het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City heeft een geweldig team. Het lijkt op weg naar de vierde Engelse landstitel in vijf jaar en de Engelsen hebben met Kevin De Bruyne de beste middenvelder en met Erling Haaland wellicht de beste centrumspits in hun rangen. Toch geeft dat allerminst zekerheid over een finaleplaats, want Real Madrid weet als geen ander hoe het Europees moet schitteren.

Enorm veel ervaring

Real Madrid heeft heel veel kwaliteit en vooral héél veel ervaring. Jongens als Thibaut Courtois, Luka Modric, Toni Kroos en Karim Benzema worden niet meer nerveus als ze een halve finale in de Champions League moeten afwerken. Real Madrid speelt al voor het derde jaar op rij de halve finale op het kampioenenbal. Benzema won al vijf keer de Beker met de Grote Oren, Courtois één keer, Modric vijf keer en Kroos vier keer met Real en één keer met Bayern München. Carlo Ancelotti won de prijs al vier keer als coach. Die ervaring inzake het winnen van de belangrijkste prijs in clubverband heeft Manchester City niet. 

In de competitie is Real Madrid aan een matig seizoen bezig, maar in de Champions League komt het beste naar boven bij de Koninklijke. Chelsea en Liverpool werden dit seizoen doodeenvoudig opgerold en vorig jaar gingen Inter, PSG, Chelsea, Manchester City en Liverpool voor de bijl. Real Madrid staat er altijd op de grote momenten, terwijl Manchester City te vaak faalde de afgelopen jaren. Het verloor de finale van Chelsea, Tottenham was te sterk in de halve finale, vorig jaar ging het alsnog mis tegen…Real Madrid. In eigen huis werd met 4-3 gewonnen, in Madrid ging het met 3-1 onderuit.

Sleutelrol voor Courtois?

Bij Real Madrid moeten ze nu wel rekening houden met een fenomeen in de spits: Erling Haaland. Kevin De Bruyne kennen ze maar al te goed en KDB staat er altijd in topmatchen. De Noorse spits kan wel eens de sleutel zijn voor Man City. Thibaut Courtois zal mogelijk nog eens moeten schitteren. Vorig jaar was hij dé grote man in de Champions League-eindzege van Real Madrid, maar Haaland is een roofdier. Real Madrid zal zeker niet meer zoveel kansen mogen weggeven als vorig jaar tegen Man City. Haaland prikt er anders ongetwijfeld wel een aantal tegen de netten. Zijn statistieken in de Champions League zeggen alles: 35 goals in 27 wedstrijden. Als Courtois Haaland het zwijgen kan opleggen, dan kan Real mogelijk wéér een finale halen.

Conclusie: Real Madrid lijkt op dit moment de enige ploeg die Manchester City het zwijgen kan opleggen. Europa haalt het beste naar boven bij de mannen van Carlo Ancelotti. Kunnen zij met hun ervaring en dankzij de individuele prestaties van Vinicius Junior en Thibaut Courtois Pep Guardiola een nieuw trauma opzadelen? De Spaanse coach, die in de eindfase van het kampioenenbal vaak vreemde tactische keuzes maakte, wacht al sinds 2011 om de Beker met de Grote Oren in de lucht te steken…

Het programma van de heenwedstrijden in de halve finales van de Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 9 mei

Woensdag 10 mei

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top