RSCA Futsal maakt zich op voor cruciaal duel tegen Sporting CP in Champions League

Sport | RSCA Futsal bereidt zich voor op een bijzonder belangrijke wedstrijd. In de Final Four van de Champions League geven de Brusselaars het Portugese Sporting CP partij op vrijdag 5 mei. Kunnen zij zich kwalificeren voor een finale tegen Mallorca Palma of Benfica? Je volgt het op de voet dankzij Pickx, want op Pickx+ Sports staat het weekend helemaal in het teken van zaalvoetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RSCA Futsal, dat vorig jaar ontstond uit een fusie tussen vijfvoudig landskampioen en vijfvoudig bekerwinnaar Halle-Gooik en voetbalclub RSC Anderlecht, staat voor een mooie affiche. De loting voor de Final Four van de Champions League vond begin april plaats in Palma de Mallorca.

De onschuldige handen van Lionel Scaloni, coach van wereldkampioen Argentinië, kozen er voor dat RSCA Futsal het in de halve finale van de UEFA Champions League opneemt tegen Sporting Club de Portugal.

Sterk Europees parcours

RSCA Futsal, dat enkele weken geleden nog de Beker van België wist te winnen, heeft er al een mooi parcours opzitten. Ze wisten zich in de groepsfase te plaatsen nadat ze tweede eindigden in een groep met AE Palma Futsal, AFC Kairat Almaty en Sporting Club de Paris. Nadien moesten ze aan de bak in de Eliteronde en daar deden de Brusselaars het weer uitstekend. Ze eindigden eerste in een groep met FC Barcelona Futsal, MNK Pula en CS United Galati. Daardoor wisten ze de Final Four te bereiken, waar Sporting CP dus de volgende tegenstander is.

Manager Lieven Baert blikte bij Het LaatsteNieuws vooruit naar de topaffiche. "Sporting is een zeer fysieke ploeg. Ik denk dat dit ons net iets beter moet liggen dan Benfica of Palma. Sporting CP staat momenteel aan de leiding in de Portugese competitie. In mei vorig jaar waren ze nog verliezend finalist in de vorige Final Four. Het zijn adelbrieven die tellen. Anderzijds verloren ze recent wel de Portugese bekerfinale tegen Benfica met zware 5-1-cijfers." Er liggen dus kansen voor de Brusselaars.

De winnaars spelen op zondag 7 mei om 21 uur mei de finale. De verliezers werken om 19 uur de troosting af.

Liefhebbers van zaalvoetbal worden verwend op Pickx+ Sports. Het weekend staat helemaal in het teken van de sport, te beginnen met een bijzondere uitzending over de halve finales. Vier spelers van RSCA Futsal maken hun opwachting: Roninho, Steven Dillien, Jonhn Lennon en Serginho. Zij gaan enkele uitdagingen van Pickx+ Sports aan.

Het programma van de UEFA Futsal Champions League Final Four op Pick+ Sports:

Vrijdag 5 mei

Zondag 7 mei

Volg de Final Four van de UEFA Fustal Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top