De Beer uit Brazilië: Everton Luiz pakte al vijf gele kaarten in zes PO-duels

Sport | Bij Beveren zet iedereen al weken alles op alles om alsnog de titel binnen te rijven. Maar voor Everton Luiz gaat de strijd om het kampioenschap blijkbaar nog net een stapje verder. De Braziliaanse middenvelder is bezig aan het verzamelen van een een indrukwekkende reeks van... gele kaarten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo kreeg de 34-jarige Braziliaan al vijf gele kaarten in zes Promotion play-off duels. In de zevende match was hij... geelgeschorst. Luiz begon zijn raid op speeldag twee en kreeg sindsdien in elke match waarin hij mee mocht spelen een gele kaart. Daardoor zit hij nu aan vijf gele kartonnetjes en dreigt er zelfs al een tweede schorsing tijdens de eindronde (bij zes gele kaarten).

Opvallend is wel dat Luiz drie van zijn gele kaarten in blessuretijd van een eerste of een tweede helft kreeg. Tegen Lierse en RWDM liep hij vlak voor de rust nog tegen een gele waarschuwing vlak terwijl hij tegen RSCA Futures in blessuretijd van de tweede helft nog een gele kaart pakte (als invaller).

Afwachten of de Braziliaanse Beer zich wat kan inhouden tegen de Beren van het Kiel. Anders dreigt Luiz door z'n fanatisme de apotheose van het seizoen vanop de strafbank te moeten volgen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top