Ons elftal van de week

Sport |

Na zeven speeldagen in de play-offs blijft de titel onbeslist. RWDM en Beveren geven elkaar geen duimbreedte toe. Zelfs in ons elftal van de week houden de twee teams elkaar in evenwicht.

Lommel heeft een belangrijke overwinning gehaald tegen Deinze. Lommel telt door de 4-1-winst vier punten voorsprong op eerste achtervolger Deinze in de relegation play-offs. Ahmed Fatah opende de score na tien minuten vanop de stip. Het doelpunt van Van Landschoot bracht Deinze vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte, maar de Lommelse aanval maakte het verschil. Lemoine, Thórdarson en Talvitie deden de netten trillen en droegen hun steentje bij in de overwinning. Maar ook verdediger Amankwah liet zich opmerken en verdient dan ook een plek in ons elftal van de week.

Beerschot had al sinds 5 maart niet meer gewonnen, maar doet die reeks vergeten met een ruime zege tegen Club NXT. Verlinden speelde een uitstekende wedstrijd en zorgde voor heel wat gevaar. Hij bracht zijn team ook op voorsprong met een mooie actie en goed schot. Baeten verdubbelde voor de rust de score vanop elf meter. Thórisson en Koshi dikten de score aan tot 4-0. Bij Club NXT speelde Seys een goede wedstrijd, de kapitein van de Bruggelingen mag dan ook zijn team vertegenwoordigen in onze selectie.

SL16 FC en Jong Genk kwamen niet tot scoren afgelopen weekend. Met een 0-0 schieten beide teams niet veel op.Zowel de Luikenaren als de Limburgers moeten nog steeds vechten tegen de degradatie. Het lichtpuntje bij Genk kwam er in de vorm van Al Mazyani –  de 18-jarige rechtsback speelde zich in de kijker van onze experts.

Lierse Kempenzonen kon geen zes op zes pakken op bezoek bij RSCA Futures. De Pallieters kwamen al vroeg op een 0-2-voorsprong, maar gaven die in het slotkwartier nog weg. Schouterden maakte het verschil voor Lierse. Eerst trapte hij een vrije trap rechtstreeks in doel, tien minuten later kopte Delorge-Knieper de hoekschop van Schouterden binnen. Twaalf minuten voor tijd kwam RSCA Futures weer in de partij. Stassin trapte de 1-2 binnen. Het is al zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. De gelijkmaker kwam er twee minuten later via Lapage. Safari kwam in de toegevoegde tijd nog dicht bij de 2-3 voor Lierse Kempenzonen, maar zijn knal spatte uiteen op de dwarsligger.

De titelstrijd blijft gesloten. Zondag werd geen opening geforceerd, want RWDM en Beveren hielden elkaar in evenwicht. Le Joncour deelde de eerste prik uit. De verdediger kopte de uitstekende vrije trap van Hazard tegen de touwen en liet het publiek uit zijn dak gaan. Lang bleef de voorsprong niet staan want enkele minuten later kopte Vukotic Beveren weer langs zij. De bordjes bleven in evenwicht en met Hazard voor RWDM en Verstraete voor Beveren leveren de twee titelkandidaten ook beide een speler af voor het elftal van de week.

Dender pakt negen op negen. De Oost-Vlamingen gingen met het kleinste verschil winnen op bezoek bij Virton. In de eerste helft kwam Dender nog goed weg. Doelman Gies redde de strafschop van Mboyo even voor het half uur. Een kwartier voor tijd viel het beslissende doelpunt voor Dender. De doorgebroken Rasjel stuitte eerst nog op het been van Sadin maar in de rebound pakte hij uit met een mooie lob over de doelman. Mobyo had nog de kans om gelijk te maken, maar zijn poging ging tegen de paal.