'Zonder afspraak': een eigentijdse komedie over levensdromen

Films | Staat er niets meer op je kijklijst? Geen paniek: vanaf vanavond kan je een gloednieuwe serie volgen op Canvas. 'Zonder afspraak' is een comedy van eigen bodem over de dromen die we allemaal koesteren. Pickx vertelt je er meer over. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aziz is 40-jarige Gentse kapper van Turkse afkomst. Hij runt het kapsalon ‘Zonder afspraak’, maar eigenlijk zou eigenlijk veel liever muzikant zijn. Op een dag besluit hij ervoor te gaan. Wat hem over zijn twijfel haalde? Toeval, een vroege midlifecrisis en een buurman die hem onbewust een duwtje in de rug geeft.

Tussen droom en daad staan onder meer zijn vrouw, een puberende dochter, een zoon met eigen plannen, een verlamde vader, een criminele schoonbroer en een bende afpersers. Kortom: de perfecte arena voor een snedige en snelle comedy vol misverstanden, gefnuikte ambities, gebroken harten, pittige ruzies en pijnlijk herkenbare confrontaties.

Bende dromers

De komische reeks werd geregisseerd door Yahya Terryn en ging in première op Filmfestival Oostende. Daar kreeg het publiek de kans om afeveringen te bekijken in het bijzijn van de cast en crew. Producent Willem Wallyn twijfelde geen seconde toen Terryn naar hem toekwam met het idee voor de reeks.

"Er was niet alleen een heerlijk scenario met fantastische personages, maar ik vind vooral dat we dromen altijd serieus moeten nemen", aldus Wallyn. "Of het nu die van Aziz, die van Yahya of die van ons allemaal zijn. Het was een fantastisch avontuur waar we met de hele Gentse gemeenschap onze schouders hebben onder gezet. Als een bende dromers, klaar om de wereld te veroveren, of er toch minstens eens goed mee te lachen."

De cast combineert nieuw talent met bekende namen. Zo zie je Ali Can Ünal ('Amigo's') in de hoofdrol als Aziz en Souad Boukhatem ('De Twaalf') als zijn echtgenote. Tom Vermeir ('1985') kruipt dan weer in de huid van Patrick, de immomakelaar wiens kantoor zich naast het kapsalon van Aziz bevindt.

Bekijk ‘Zonder afspraak’ vanaf 18 april vier dinsdagen lang om 22u00 op Canvas op waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top