Heeft Chelsea de wapens om Real Madrid alsnog onderuit te halen?

Sport |

Deze week worden de terugwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League afgewerkt. Chelsea ontvangt Real Madrid in Stamford Bridge en staat voor een zware opdracht: het moet twee doelpunten achterstand ophalen. Mission impossible? Je kan de wedstrijd exclusief bekijken op Pickx+ Sports!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een weekje, meer tijd heeft Frank Lampard niet om een plan te bedenken voor de return tegen Real Madrid. De Chelsea-legende werd op 6 april een tweede keer aangesteld als coach ad interim van de Blues, nadat hij daar twee jaar geleden al eens werd doorgestuurd. De voormalige middenvelder moet een zwalpend Chelsea weer op koers krijgen. De grootste uitdaging bestaat erin zijn spelersgroep op één lijn te krijgen, kwestie van een afstraffing tegen de Koninklijke te vermijden.

Real vergeet de lichten te doven

Want dat zijn ploeg vertrouwen mist, werd vorige week pijnlijk duidelijk in Madrid. In de heenwedstrijd van de CL-kwartfinales wisten de Blues één helft min of meer gelijke tred te houden met de recordkampioen in de Champions League, maar na rust stortte het collectief als een kaartenhuisje in elkaar. N’Golo Kanté en zijn maats kwamen overal een stapje te laat en wisten geen drie passes na mekaar te geven. Los zand. Real-doelman Thibaut Courtois moest in die tweede helft niet een keer zijn handschoenen vuil maken.

Aan de overzijde lieten Vinicius Jr, Rodrygo en Benzema wel na om Chelsea helemaal knock-out te meppen. Ondanks het overwicht bleef het bij een beschaafde 2-0 overwinning. Zullen de Madrilenen zich dat nog beklagen in de terugwedstrijd op Stamford Bridge? Het lijkt weinig waarschijnlijk, maar wie weet kan Lampard toch in de hoofden kruipen van zijn spelers.

Geen 2 zonder 3 voor Milan?

Een andere affiche om naar uit te kijken op deze speeldag in de Champions League is de Italiaanse clash tussen SSC Napoli en AC Milan. Sinds de Napolitanen het zonder hun geblesseerde topschutter Victor Osimhen moeten stellen, loopt het een pak stroever. De club staat dan nog wel riant aan de leiding in de Serie A, maar verloor de voorbije weken toch van zijn pluimen. Zo werd in de competitie schandelijk verloren van AC Milan (0-4) en dat gebeurde vorige week nogmaals in de heenwedstrijd van de CL-kwartfinales (1-0).

Door dat kleinste verschil blijft alles mogelijk in de return: het belooft een vulkanische avond te worden daar in het Diego Armando Maradona-stadion te Napels. Als Napoli de achterstand weet weg te werken, kwalificeren ze zich voor het eerst in de clubgeschiedenis voor de halve finales van de belangrijkste Europese beker. Milan daarentegen heeft al iets meer ervaring met die fase: de Rossoneri wonnen al 7 keer de EC1/CL. Een laatste keer in 2007. 

Het programma van de terugwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 18 april

Woensdag 19 april

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top