‘Shrek 5’ komt eraan: dit zijn de eerste details

Kids | Begin april raakte het nieuws bekend dat er een vijfde 'Shrek'-film in de maak is. Er werden ook details vrijgegeven en wat die precies zijn, lees je hier bij Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Shrek’ is een van de meest succesvolle filmfranchises van de afgelopen jaren. De allereerste film kwam uit in 2001 en was meteen razend populair. In 2004 werd de vervolgfilm ‘Shrek 2’ op de wereld losgelaten en in 2007 kwam ‘Shrek the Third’ uit in de bioscoop. In 2010 kwam ‘Shrek Forever After’ uit en dacht menig fan dat het de allerlaatste film was uit het ‘Shrek’-universum.

Maar dat was niet zo. In 2011 bracht DreamWorks immers ‘De Gelaarsde Kat’ uit, een spin-offfilm waarin we enkele spannende avonturen van het Gelaarsde Kat-personage uit ‘Shrek’ te zien kregen. Dit personage kreeg nadien nog enkele spin-offs, maar de grote avonturen van 'Shrek' kregen we niet meer te zien...

Daar komt binnenkort gelukkig verandering in. De ceo van Illumination Entertainment, het animatiebedrijf achter de ‘Shrek-films’, heeft immers aangekondigd dat er binnenkort een vijfde deel aankomt. De man kon nog niet heel veel kwijt over de verhaallijn van de film, maar verklapte dat het proces (om de film tot stand te laten komen) niet zo heel nieuw meer is voor het bedrijf.

Met de originele cast?

"We volgen hetzelfde draaiboek als bij 'The Super Mario Bros.'-film. We zetten de grote lijnen en houden rekening met aspecten die de fans wel kunnen smaken”, klinkt het. “Daarna werken we verder aan het plot en introduceren we nieuwe personages in het verhaal.” De ceo ging ook in op de acteurs die in het verleden al hun stemmen hebben verleend aan de personages. “De originele cast is zeer belangrijk. We hopen dan ook dat iedereen opnieuw mee wil doen.” Op dit moment zouden er onderhandelingen met de acteurs aan de gang zijn en naar verluidt zouden de acteurs ook veel zin hebben om hun schouders onder dit project te zetten.

Die acteurs zijn natuurlijk Mike Myers, Cameron Diaz en Eddie Murphy . Myers verleent zijn stem aan Shrek, Diaz geeft Fiona gestalte en Eddy Murphy neemt hoogstwaarschijnlijk de stem van Donkey voor zijn rekening. Er is op moment van schrijven nog geen releasedatum wereldkundig gemaakt, maar het staat nu al vast dat heel wat fans halsstarrig uitkijken naar een vijfde ‘Shrek’-film.

'Shrek 1, 2, 3 en 4’ zijn beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top