Refs CPL Play-offs (speeldag 7): RWDM - Beveren krijgt Oost-Vlaamse (top)ref

Sport | Op de zevende speeldag ontvangen de nummers één uit beide play-offgroepen hun eerste achtervolger. Maar het hoeft natuurlijk geen betoog dat de topper uit de 'Relegation play-offs' (Lommel - SK Deinze) helemaal in de schaduw zal verlopen van de clash uit de 'Promotion play-offs'; want daarin gaan RWDM en SK Beveren op zoek naar een goede uitgangspositie voor de laatste rechte lijn richting titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om de clash tussen de Brusselaars en hun Oost-Vlaamse concurrenten in goede banen te leiden, koos de KBVB voor scheidsrechter Bram Van Driessche. De 37-jarige Oost-Vlaming is al enkele jaren één van de toprefs in België. Zo floot hij al 145 JPL-wedstrijden en was hij ook al actief in Europa (Conference League, Europa League, Nations League, oefeninterlands, ...). Daarnaast floot hij ook al zo'n dertig duels in 1B (en de voormalige tweede klasse).

Dit seizoen zakte hij nog wel maar 1x af naar 1B om de play-offmatch tussen Lierse en Beerschot (eindstand 0-1) te leiden. In die match was er wel wat te doen rond een rode kaart voor Liersespits Daan Vekemans.

Beveren heeft trouwens geen al te beste herinneringen aan Van Driessche, want de Waaslanders wonnen nog maar 5x in de 20 duels waarin ze Van Driessche tegenkwamen; 10x werd er verloren. RWDM kwam de ref nog maar 2x tegen, maar won ook geen enkele van die twee duels (1x gelijk en 1x verloren).

Hieronder vindt u de zes refs die dit weekend in de Challenger Pro League actief zullen zijn.

Promotion play-offs

14/04 - 20u00: Beerschot - Club NXT (Bert Put)
15/04 - 20u00: RSCA Futures - Lierse (Kevin Debeuckelaere)
16/04 - 16u00: RWDM - SK Beveren (Bram Van Driessche)

Relegation play-offs

14/04 - 20u00: Lommel SK - SK Deinze (Anthony Letellier)
15/04 - 16u00: SL16 FC - Jong Genk (Simon Bourdeaud'hui)
16/04 - 19u15: RE Virton - Dender EH (Michiel Allaerts)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top