Gouden bank! Beverse invallers betrokken bij 9 goals in 6 play-offduels

Sport | SK Beveren heeft zaterdagavond alweer drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de titel. De Waaslanders wonnen met 4-1 van RSCA Futures; maar kende een veel moeilijkere avond dan de score doet vermoeden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Wase Leeuwen kwamen vlak na de rust zelfs op achterstand na een droge knal van Michez. Coach Wim De Decker greep meteen in en haalde zijn Braziliaanse duo Everton Luiz & Ribeiro Costa van de bank. Een dubbele wissel die (alweer) loonde, want onder impuls van het duo nam Beveren de match weer in handen en boekte het uiteindelijk nog een ruimte 4-1 zege. De vierde goal was de kers op de taart voor de twee Zuid-Amerikanen; want het was Everton Luiz die zijn sterke match bekroonde met een goal. Ribeiro Costa was de aangever. Even voordien had een andere invaller - Taofeek Ismaheel - de 3-1 gescoord.

Met die drie beslissende acties (twee goals, één assist) van de Wase invallers zit SK Beveren in deze play-offs al aan negen (!) goals die gescoord en/of aangegeven werden door invallers.

Ribeiro Costa is de strafste van de bende, want hij zit in de Promotion play-offs al aan twee goals en twee assists als invaller. Ismaheel scoorde 1x en leverde 1 assist af terwijl Everton Luiz nu dus ook 1x scoorde als invaller. Mbokani en Mbekeli leverden dan weer een assist af toen ze ergens in de play-offs van de bank werden gehaald.

Verschil?

Bij de vijf andere teams (RWDM incluis) staat de gezamelijke teller op drie. Zo was bij competitieleider RWDM enkel Barreto een keertje beslissend als invaller (assist). Voor het overige waren het de basispionnen die de match op zak moesten steken bij RWDM. Afwachten of de 'gouden bank' het verschil zal maken tussen de toekomstige kampioen en vice-kampioen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top