Strafbank goed gevuld voor zesde speeldag Challenger Pro League

Sport | Op de zesde speeldag van de Challenger Pro League zitten er maar liefst zes 1B-protagonisten op de strafbank. Drie daarvan missen zo de topper tussen RWDM en Beerschot VA.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo werd Beerschotcoach Andreas Wieland twee wedstrijden geschorst voor zijn verbale agressie jegens ref Wesli De Cremer (Beerschot - RWDM). De Oostenrijker moet zo tegen RWDM en Club NXT zijn plaats in de dugout afstaan aan assistent Frank Magerman.

Ook verdediger Jan Van Den Bergh zal er straks niet bijzijn in het Edmond Machtensstadion. De doelpuntenmaker van vorig weekend kreeg in die match ook zijn derde gele kaart tijdens de play-offs en is zo geelgeschorst. Maar ook RWDM moet een defensieve sterkhouder missen, want ook Florian Le Joncour kreeg vorig weekend zijn derde gele kartonnetje.

In de Relegation play-offs moet Jong Genk het thuis tegen Dender zien te rooien zonder Ibrahima Sory Bangoura. De middenvelder liep in drie opeenvolgende wedstrijden tegen een gele kaart aan en is geschorst. Bij Lommel zit coach Steve Bould dan weer op de tribune nadat hij zich nogal domweg liet vangen na zijn verwijdering naar de tribune tegen Virton.

Dreiging

Met het oog op de absolute topper tussen RWDM en Beveren (volgende speeldag) moeten Aleksandar Vukotic en Dries Wuytens alvast uitkijken dat ze straks niet tegen een gele kaart lopen. Zij staan namelijk op scherp. Bij RWDM moet er niemand uitkijken voor een gele schorsing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top