Refs CPL Play-offs (speeldag 6): Boucaut, Bourdeaud'hui en Pirard aan de bak in 'Promotion play-offs'

Sport | Dit weekend staat de zesde speeldag op het programma in de Challenger Pro League play-offs. Op die zesde speeldag worden de terugmatchen van de vijfde speeldag gespeeld en daarin wordt het vooral voor RWDM een zaak om beter te doen dan vorig weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De koploper verloor immers twee belangrijke punten in de titelstrijd door 1-1 gelijk te spelen bij Beerschot. Maar thuis kunnen de Brusselaars wel altijd wat meer. Ook concurrent Beveren speelt thuis. Zij ontvangen RSCA Futures; dat ongetwijfeld op revanche aast na de zware 0-4 nederlaag van vorig weekend.

In de Relegation play-offs wordt het vooral uitkijken naar de prestaties van Virton. De rode lantaarn knokte zich de voorbije weken weer tot in het kielzog van SL16 FC en Jong Genk en kan bij een nieuwe zege tegen Lommel misschien zelfs voor het eerst sinds lang van de laatste plaats af geraken.

Om al dat voetbalgeweld in goede banen te leiden, koos de KBVB dit keer wel voor wat minder 1A-refs. Vorig weekend werden er nog vier 1A-refs naar 1B gestuurd; maar tijdens de komende speeldag komt enkel Alexandre Boucaut over. De vijf andere matchen worden geleid door 1B-refs.

Promotion play-offs

08/04 - 16u00: Club NXT - Lierse (Quentin Pirard)
08/04 - 20u00: SK Beveren - RSCA Futures (Alexandre Boucaut)
09/04 - 19u15: RWDM - Beerschot VA (Simon Bourdeaud'hui)

Relegation play-offs

07/04 - 20u00: Jong Genk - Dender EH (Klass Clerkx)
07/04 - 20u00: SL16 FC - SK Deinze (Matonga Simonini)
09/04 - 16u00: RE Virton - Lommel SK (Laurent Willems)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top