Is het einde verhaal tussen Lionel Messi en PSG?

Sport | Zal Lionel Messi zijn aflopende contract verlengen bij PSG? De kans dat de Argentijn volgend jaar nog in Parijs voetbalt, lijkt met de dag kleiner te worden. De fans helpen alvast niet, want afgelopen weekend werd hij weer uitgefloten in het Parc des Princes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was toch wel een onwerkelijk beeld gezien de status van Lionel Messi. In Parijs werd het echter werkelijkheid: Messi kreeg afgelopen weekend tijdens het thuisduel tegen Lyon een fluitconcert over zich heen toen hij een corner nam. De aanvaller reageerde er niet op.

Het gonst al maanden van de geruchten over de toekomst van Messi bij PSG, waar zijn contract op 30 juni afloopt. De club wil dat graag openbreken en lange tijd leek een verdere samenwerking ook in orde te komen. Maar Messi wordt door de fans aanzien als het symbool voor het matige seizoen (vooral door de Europese uitschakeling tegen Bayern München).

Voorwaarden van de speler

Zijn eerste seizoen in Franse loondienst was mager, maar dit seizoen doet Messi het zeker niet slecht. Met 18 goals en 17 assists in 33 wedstrijden zijn de cijfers uitstekend. Messi voelde zich ook goed in Parijis. “Het is waar dat ik me heel goed voel. Het eerste jaar had ik om verschillende redenen wat tijd nodig om me aan Parijs aan te passen. De waarheid is dat ik dit seizoen echt geniet”, zei hij vorige maand nog op de clubkanalen van PSG.

Messi wordt in juni 36 jaar, maar financieel is hij uiteraard een zware investering. De Argentijn wil ongeveer hetzelfde verdienen als grootverdiener Kylian Mbappé, die nog meer opstrijkt dan volgens L’Equipe de 41 miljoen euro die Messi jaarlijks op zijn rekening mag bijschrijven. De club wil daar voorlopig niet van weten en bood Messi een nieuw jaarloon van 30 miljoen euro aan. Dat voorstel werd geweigerd door de Messi-clan.

Breuk met de PSG-fans

De afgelopen weken is er veel gebeurd. PSG werd uitgeschakeld in de Champions League, waar Messi zich niet kon doorzetten tegen Bayern München. Na de bekeruitschakeling tegen Marseille bleef zo enkel de Ligue 1 over, waar ze nog aan de leiding staan. In de competitie incasseerden ze echter ook de nodige nederlagen en tegen Lyon kreeg Messi de volle laag van de fans.

PSG gaat mogelijk zijn aankoopbeleid moeten veranderen. Ze haalden de afgelopen jaren vooral grote namen in huis, maar er is te weinig een team op het veld. Het publiek is de grillen van de vedetten beu en Messi is hét symbool van dit aankoopbeleid. Hij krijgt dan ook de grootste kritiek te verwerken. Gaat Messi zelf er de stekker uittrekken en PSG verlaten? Dat moet de toekomst uitwijzen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top