Ontdek het geheim van 'Prisoners': hoe kon regisseur Denis Villeneuve tegelijk deze film en 'Enemy' draaien?

Films | Vanavond kan je op VTM 3 kijken naar 'Prisoners', een film van Denis Villeneuve over een vader die het recht in eigen handen neemt wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. In dit misdaaddrama kan je onder meer Jake Gyllenhaal aan het werk zien. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen, want tegelijk nam Villeneuve ook de film 'Enemy' op met Gyllenhaal. Hoe heeft hij dat gedaan? Pickx onthult het geheim van de regisseur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'Prisoners' wordt Keller Dover (Hugh Jackman) geconfronteerd met zijn ergste nachtmerrie wanneer zijn zesjarige dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden ontvoerd. Het onderzoek naar hun verdwijning loopt erg moeilijk, het enige spoor dat rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) vindt, is een oude camper die verderop in de straat staat geparkeerd. De bestuurder van dit voertuig wordt aangehouden, maar al gauw vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Keller kan de onzekerheid niet meer aan en neemt het recht in eigen handen.

Samenwerken

Villeneuve heeft met de opnames van 'Prisoners' en 'Enemy' veel hooi op zijn vork genomen, maar het is enkel dankzij een geolied team dat hij beide projecten kon bolwerken. Dat geeft hij toe in een interview met het Canadese filmmagazine Playback Online. "Ik was de wereld rond aan het reizen terwijl ik de postproductiefase van 'Prisoners' afwerkte. Ik had geen tijd om te werken aan het scenario van 'Enemy', dus heb ik Javier Gullón gevraagd om dat werk te doen. Het was een intese samenwerking", vertelt de Canadese regisseur. 

Ook voor de afwerking van de Spaans-Canadese coproductie 'Enemy' rekende Villeneuve vanwege tijdgebrek op Spaans talent. "Ik kon samenwerken met enkele van de beste artiesten uit Spanje", vertelt hij aan het filmblad. "Het was een groot genoegen om hen in het team te hebben."

Dat Jake Gyllenhaal in beide films te zien is, is te danken aan een oud filmtrucje: een dubbelganger. "Ik regisseerde twee films tegelijk, het zou onmogelijk zijn om Jake in beide producties op te voeren. De enige manier waarop we de film konden afwerken, was door een dubbelganger in te schakelen."

Bekijk ‘Prisoners’ op vrijdag 7 april om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top