Artiest van de week: Marie Warnant presenteert een voortreffelijke cocktail van tarot en eindeloze liefde

Muziek | Sinds een jaar staat Marie Warnant weer op het podium om haar vierde soloalbum 'Amour sans fin' voor te stellen. Daags na haar optreden in de Botanique zet Pickx deze Naamse artieste in de kijker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De muzikale reis van Marie Warnant duurt nu al bijna twintig jaar. Het ontbreekt deze creatieve duizendpoot dan ook niet aan talent. Na drie soloalbums en tal van samenwerkingen brengt de 43-jarige singer-songwriter na vier jaar afwezigheid eindelijk opnieuw eigen werk. 'Amour sans fin' is een muzikaal project in twee delen. Het eerste deel met 11 nummers bracht ze een jaar geleden uit op online platforms en in kleine intieme concertzalen.

Afgelopen zondag onthulde ze eindelijk deel twee met de laatste elf nummers. De artieste spaarde kosten noch moeite bij de presentatie van haar nieuwste werk; het album, genaamd 'Pisang Orange', ziet eruit als een pak tarotkaarten. In het weekend gaf ze twee uitverkochte optredens: een in de ochtend voor het jonge publiek van Bota Kids en een volgende optreden in de avond. Ze werd zoals gewoonlijk begeleid door haar vaste gitarist Cédric Van Caillie en Joachim Poitevin.

Een geheel nieuwe aanpak

Voor 'Pisang Orange', het vervolg op het intieme 'Amour sans fin', heeft Marie Warnant de creatie en productie voor 100 procent in eigen handen genomen. Naar eigen zeggen werd ze bij het schrijven van de teksten en componeren van de nummers geïnspireerd door de tarotkaarten van Marseille en de films van de Chileens-Franse regisseur Alejandro Jodorwsky ('The Holy Mountain', 'El Topo'). Elk lied is gekoppeld aan een kaart: de jongleur, de keizerin, de minnaar, de paus en gerechtigheid, om er maar een paar te noemen. Kunstenaar Sébastien Alouf stond in voor het ontwerp van de 22 tarotkaarten voor elk nummer en creëerde zo een visueel geheel. 

'Amour sans fin' kan je moeilijk onderbrengen in één muzikaal genre. Warnant speelt met verschillende stijlen en laat zich beïnvloeden door Franse, Engelse en Spaanstalige muziek. Veel van haar nieuwe nummers zijn geïnspireerd door de typische jaren 80-sound, maar ze heeft ook enkele reggae-achtige nummers en zelfs een zeemzoete ballad toegevoegd aan het album. Warnant laat het ook niet na om in haar werk een positieve boodschap mee te geven: de lyrics inspireren de luisteraar om onafhankelijk te denken, om van het leven te genieten alsof elke dag de laatste kan zijn en om grenzeloos lief te hebben.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top