Wist jij dit al over ‘Isle of Dogs’ (2018)?

Films | Vijf jaar geleden konden we met z’n allen naar ‘Isle of Dogs’ van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson gaan kijken. Ter gelegenheid van deze verjaardag somt Pickx enkele leuke weetjes op over deze prachtige stop-motionfilm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het verhaal van ‘Isle of Dogs’ gaat als volgt. De fictieve Japanse stad Megasaki krijgt te maken met een zeer besmettelijk hondenvirus. De autoritaire burgemeester besluit daarom om alle honden uit de stad te verbannen naar het afgelegen Trash Island. De twaalfjarige Atari Kobayashi ontdekt dat zijn hond ook is afgevoerd, maar besluit om hem te gaan zoeken. Eenmaal aangekomen op het eiland, ontmoet Atari enkele nieuwe viervoeters die hem willen helpen met zijn missie.

Hondenvacht gemaakt van alpacawol

Regisseur Wes Anderson maakt voor deze film gebruik van talloze hondenfiguurtjes die als de potige personages van de film moeten doorgaan. De honden in deze film leven op een vies en vuil eiland en dat moest ook terug te zien zijn in hun uiterlijk. Daarom besloot Anderson om de figuurtjes met alpacawol te bekleden. Die wol is relatief dik en maakt het eenvoudiger om een vervallen look mee te creëren.

Filmtitel is een woordspeling

Wes Anderson is een kei in het bedenken van originele filmtitels en dat is bij deze film niet anders. Als je de filmtitel (‘Isle of Dogs’) sneller dan in een normaal spreektempo uitspreekt, krijg je immers een andere betekenis. Welke dat is, moet je zelf ontdekken natuurlijk! (Tip: het is een zin die hondenliefhebbers dikwijls in de mond nemen.)

Honden zijn de baas

Anderson maakt in het scenario van de film ook slim gebruik van woorden, of beter gezegd van aanspreektitels. Zo zien we in de film dat de namen van de vijf honden die Kobayashi op weg helpen naar zijn hond, allemaal verwijzingen zijn naar leidersfiguren. De honden luisteren immers naar de namen Chief, Rex, King, Duke en Boss.

Genomineerd voor twee Oscars

‘Isle of Dogs’ mocht in 2018 het Filmfestival van Berlijn openen en kreeg daar lovende kritieken. De film mocht ook het Amerikaanse filmfestival van SXSW afsluiten. Hij deed het goed aan de kassa en werd in 2019 genomineerd voor twee Oscars. De eerste was een Oscar voor Beste Animatiefilm, de tweede nominatie was voor een Oscar voor Beste Originele Filmmuziek.

Ontdek 'Isle of Dogs' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top