Wie wordt de opvolger van Wout Van Aert in de E3 Saxo Classic?

Wielersport |

Het wielervoorjaar draait op volle toeren. Het peloton mag zich vrijdag opmaken voor de E3 Saxo Classic, een ééndagskoers van meer dan 200 kilometer lang met start en aankomst in het West-Vlaamse Harelbeke. Wie treedt er in deze 66e editie in de voetsporen van Wout Van Aert, die de tegenstand een jaar geleden op fenomenale wijze een hak zette?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De E3 Saxo Classic, die deel uitmaakt van de UCI WorldTour, wordt vaak bestempeld als de kleinere versie van de Ronde van Vlaanderen en geldt ook effectief als voorbereiding op Vlaanderens Mooiste, die de week nadien op het programma staat. De renners krijgen in de Vlaamse Ardennen meer dan 15 klimmetjes voorgeschoteld, met onder meer de Taaienberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont.

Opnieuw wielerdominantie van Jumbo-Visma?

De Nederlandse wielerformatie Jumbo-Visma spreidde vorig jaar een knap staaltje wielerdominantie tentoon in de E3 Saxo Classic. Wout Van Aert zette zijn motor in gang op de Taaienberg, enkel ploegmaat Christophe Laporte kon hem tot de meet volgen. Zij aan zij trokken ze naar de finish, met Van Aert die uiteindelijk de vuist mocht ballen.

Krijgen we dit jaar een soortgelijk scenario te zien of slaagt een andere formatie erin de koers, waarvan Tom Boonen recordhouder is met vijf eindzeges, naar zijn hand te zetten? Van Aert en Laporte prijken beiden op de voorlopige deelnemerslijst, dus de concurrentie is alvast gewaarschuwd en kan het duo maar beter niet laten wegglippen.

Volg op vrijdag 24 maart de E3 Saxo Classic vanaf 13u30 via Sporza op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top