Napoli wil droomseizoen verderzetten tegen Frankfurt

Sport | In de Champions League staan de terugwedstrijden van de achtste finales op het programma. Napoli wil zijn prachtige seizoen doorzetten tegen Eintracht Frankfurt. De Italiaanse club wil in eigen huis de poort naar de kwartfinales openbreken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Napoli lijkt al met een been in de volgende ronde van de Champions League te staan. De Italianen wisten in Duitsland met 0-2 te winnen na treffers van Giavanni Di Lorenzo en de onvermijdelijke Victor Osimhen. De voormalige aanvaller van Sporting Charleroi wist in deze Champions League-campagne voorlopig twee keer te scoren in vier wedstrijden. Napoli kan geschiedenis schrijven, want in de Champions League wist het nog nooit de kwartfinales te bereiken. De afgelopen jaren was de achtste finales het eindstation. Zo waren FC Barcelona, Real Madrid en Chelsea telkens te sterk.

'Kvaradona'

Bij Napoli rekenen ze naast Victor Osimhen ook op sensatie Khvicha Kvaratskhelia. De Georgische aanvallende middenvelder, die ondertussen al ‘Kvaradona’ wordt genoemd, is een lust voor het oog. De 22-jarige speler werd afgelopen zomer voor 11,5 miljoen euro aangetrokken en is volgens Transfermarkt ondertussen al goed voor een marktwaarde van maar liefst 60 miljoen euro. De grootmachten uit het Europese voetbal hebben hem al in het vizier. Kvaratskhelia heeft scorend vermogen, kan een assist uitdelen en neemt zijn ploeg bij de hand.

In de Champions League was hij in 6 wedstrijden al goed voor 2 goals en 4 assists. Hij trof twee keer raak tegen Ajax en deelde assists uit tegen Liverpool, Ajax en Frankfurt. Napoli maakte al heel veel indruk in deze campagne en scoorde in 8 wedstrijden maar liefst 22 keer. Aanvallend is de weelde enorm. Frankfurt zal voor een enorme stunt moeten zorgen als het zich wil plaatsen in het Diego Armando Maradona Stadium.

Stunt Liverpool?

In de andere wedstrijd is er het treffen tussen Real Madrid. Niemand die nog een stuiver geeft voor de kansen van de Engelsen nadat ze op Anfield Road compleet van de mat werden geveegd. Karim Benzema & co wisten toen indruk te maken met een 2-5-zege. Real Madrid lijkt dus op beide oren te mogen slapen.

Of kan Liverpool alsnog voor een stunt zorgen? Die kans lijkt klein. Real Madrid verloor in zijn laatste 15 thuisduels op het kampioenenbal amper 3 keer. Liverpool won in deze campagne wel met 0-3 bij Ajax en met 1-7 bij Rangers FC. Het verloor echter ook met 4-1 bij Napoli. De troepen van Jürgen Klopp kennen een zeer wisselvallig seizoen. Welk gelaat tonen ze op het veld van Real Madrid?

Het programma van de 1/8e finales in maart op Pickx+ Sports:

Woensdag 15 maart

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer Europees voetbalnieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top