Club NXT reist met 25 op 30 (en 6 op 6 tegen RWDM) naar Molenbeek

Challenger Pro League |

Na de 2-1 nederlaag bij titelconcurrent SK Beveren kan competitieleider RWDM zondag maar best de punten thuis houden tegen Club NXT. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de Bruggelingen zijn dé ploeg in vorm en pakten bovendien een droge 6 op 6 in de twee competitiematchen tegen de Brusselaars.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RWDM verloor in de reguliere competitie amper vier duels; twee daarvan waren dus tegen Club NXT. In Roeselare werd het 2-1 voor de Brugse beloften en in de terugmatch in het Edmond Machtensstadion kwamen Vermant en co met 0-2 winnen.

Die 0-2 was toen de tweede opeenvolgende zege voor Club NXT én vormde zo mee het begin van een ijzersterke reeks die nog steeds lopende is. Want in de laatste tien competitieduels die de jonge Bruggelingen speelden, pakten ze maar liefst 25 punten. Geen enkele andere ploeg komt in de buurt. Enkel Deinze slaagde er sinds eind november in om een match te winnen tegen Club NXT; SL16 FC pakte op de slotspeeldag van de reguliere competitie (toen Club NXT niks meer te winnen of te verliezen had) een puntje.

De zenuwen staan dus strak in Molenbeek. Een overwinning tegen Club NXT zou een nieuwe, stevige stap zijn richting kampioenschap, maar nieuw puntenverlies zou wel eens voor twijfel in de rangen kunnen zorgen. Met uitmatchen bij de rivalen van RSCA Futures en bij Beerschot kunnen ze dat in de Molenbeekse kleedkamer alvast missen als kiespijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top