Ons elftal van de week

Sport |

Na twee speeldagen in de play-offs wordt de titelstrijd in de Challenger Pro League weer net iets spannender.

Pierrot maakte het enige doelpunt in het duel tussen Lommel en Dender. De defensieve middenvelder klom het hoogste bij een hoekschop van Thórdarson en kopte het leer tegen de touwen. Het is dit seizoen nog maar het eerste doelpunt van de Fransman die achttien wedstrijden speelde en Lommel vertegenwoordigt in ons elftal van de week.

Club NXT begint met een zes op zes aan de play-offs. De Bruggelingen kwamen na minder dan een kwartier op voorsprong. Lenn De Smet anticipeerde prima op een diepe bal en kon zo alleen op de doelman afgaan. Na een uur spelen volgde ook de 0-2 – een hoekschop kwam voor de voet van Willems die de bal hard binnentrapte. Lissens scoorde nog de aansluitingstreffer, maar kon een nederlaag voor RSCA Futures niet meer afwenden.

Virton blijft de rode lantaarn in de relegation play-offs. De Luxemburgers verloren met 1-2 van Deinze. Staelens trapte na zeventien minuten de 0-1 binnen op aangeven van Vansteenkiste. Mabella maakte opnieuw gelijk na een perfect diepe bal van Remy. Virton kwam nog dicht bij de 2-1 in het slot, maar een schitterende redding van Miras hield Deinze in de partij. In de laatste minuten trok Deinze de wedstrijd naar zich toe. Vansteenkiste was opnieuw de aangever, Van Landschoot was drie verdedigers te snel af en werkte de 1-2 binnen.

Beveren pakte zaterdag een belangrijke driepunter. De Waaslanders wonnen met 2-1 van RWDM en verkleinen de kloof in het klassement tot drie punten. RWDM kwam nochtans op voorsprong. Na twaalf minuten legde Hazard breed voor Challouk die maar binnen had te tikken. Na de rust draaide Beveren in zes minuten de situatie helemaal om. Nsimba trapte de voorzet van Hrncár binnen en een paar minuten later was het Hrncár zelf die de 2-1 goed afwerkte.

Thórisson kwam als eerste dicht bij het openingsdoelpunt in de wedstrijd tussen Lierse Kempenzonen en Beerschot. De IJslander haalde goed uit, maar De Smet pakte nog uit met een prima redding en voorkwam met hulp van de paal de 0-1. Net voor de rust werd Vekemans met rood van het veld gestuurd. Lierse Kempenzonen moest nog een halve wedstrijd met een man minder spelen. Beerschot trok na de rust het laken naar zich toe. Tien minuten na de pauze werkte Baeten de 0-1 binnen na goed voorbereidend werk van Verlinden. In de laatste minuut kreeg Beerschot een goede kans op de 0-2, maar De Smet redde de poging van Thórisson.

Na een doelpunt en een assist vorige week was Mpie alweer belangrijk. Na tien minuten spelen bediende hij John, die de 1-0 goed afwerkte. Zowel Toma als John trapten in de tweede helft tegen de paal. Zo bleef SL16 FC nog in de wedstrijd. Het slot werd ontsierd door enkele rode kaarten. Op zes minuten tijd werden er drie spelers van het veld gestuurd. Epolo en Beniangba kregen beiden rood na een opstoot en Galarza kreeg ook een rode kaart na een vliegende tackle. In de toegevoegde tijd kopte Buksa de 1-1 binnen. Jong Genk en SL16 FC beginnen zo beide met een vier op zes aan de play-offs.