Waterloo Ducks wil de motor op gang krijgen tegen Daring

Sport | De veertiende speeldag van de ION Hockey League staat dit weekend op het menu. Daarin zal Waterloo Ducks na twee opeenvolgende nederlagen weer willen aanknopen met het succes. Ze krijgen zondag om 12u30 hun kans tegen Daring.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Waterloo Ducks speelt niet het seizoen waar het op hoopte. Vorig jaar eindigden ze de klassieke fase nog op de eerste plaats, waarna ze door verlies in de halve finale tegen Gent op de derde plaats eindigden. Dit seizoen raakt de motor van de vijfvoudige Belgische kampioen maar niet aan de praat. Met vier nederlagen in vijf wedstrijden aan het begin van het seizoen kwamen hun kansen op de titel al vroeg in het gedrang.

Nadien wisten de mannen uit Waterloo wel de rug te rechten. Dankzij zes opeenvolgende overwinningen, stegen ze enkele plekken in het klassement. Maar in twee duels tegen ploegen uit de top 4 beten ze opnieuw in het stof. Net voor de winterstop verloren ze tegen Royal Racing Club de Bruxelles (2-1) en afgelopen weekend werd het op eigen veld 2-4 tegen KHC Dragons uit Brasschaat.

Afgelopen zondag waren de Ducks een paar maten te klein voor de tweede in het klassement. De Antwerpenaren speelden vooral een perfecte eerste helft en gingen de rust in met 0-3. In de tweede helft vond de Brabantse ploeg een tweede adem en zag het er zelfs even naar uit dat ze nog een kans maakten na doelpunten van Victor Charlet en William Ghislain, maar die hoop werd door Dragons in de kiem gesmoord.

Twee opeenvolgende nederlagen dus die de kansen van het team van Jean Willems om bovenaan het klassement te eindigen tot niets reduceren. Watducks staat op de vijfde plaats, met vijf punten achterstand op Racing, vierde in het klassement. Als ze nog enige hoop op de play-offs levend willen houden, moeten ze winnen tegen Daring, dat momenteel met tien nederlagen in dertien wedstrijden vecht om niet nog meer te zakken in het klassement. Een haalbare kaart, of weert Daring zich als een duivel in een wijwatervat?

Het programma van de veertiende speeldag van de ION Hockey League:

Zondag 12 maart:

Volg elke week het beste van de ION Hockey League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top