Thomas Foket en Thibault De Smet pakken met Reims zege tegen Ajaccio

Sport | In Frankrijk pakten Thomas Foket en Thibault De Smet met Reims een late 1-0 zege tegen Ajaccio. De ingevallen Jens Cajuste scoorde vijf minuten in blessuretijd de enige treffer van de middag.

Foket en De Smet speelden de hele wedstrijd bij het team van coach Will Still, Maxime Busi bleef op de bank. Sinds Still half oktober de fakkel overnam, verloor Reims nog niet in competitieverband. Het won acht keer en speelde acht keer gelijk. Het rukte zo op naar de achtste plaats.

Toulouse en kapitein Brecht Dejaegere verloren met 0-1 van Clermont. Dejaegere werd op het uur naar de kant gehaald, bij Clermont ontbrak Max Caufriez met een blessure. Ook Matz Sels en Strasbourg gingen in eigen huis met 0-1 onderuit. Sels speelde de hele partij bij de thuisploeg. In de tussenstand is Toulouse twaalfde en Strasbourg zestiende.