Virton geeft degradatiestrijd nog niet op; spelers beloven vuurwerk tegen Deinze

Challenger Pro League | Excelsior Virton kreeg een dreun van jewelste op de eerste speeldag van de Relegation Play-offs. De Luxemburgers verloren zelf de match die ze niet mochten verliezen (tegen Dender) terwijl ook de andere concurrenten (SL16 FC en Jong Genk) drie punten pakten. Hierdoor lijkt Virton voor een quasi onmogelijke opdracht te staan in de komende negen duels, maar dat wil niet zeggen dat ze er in de Gaumestreek niet meer in geloven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meer zelfs... net op het moment dat de trouwste fans de hoop op een verlengd verblijf bij de profs stilaan verloren hebben, komen de spelers met een statement waarin ze de fans proberen te mobiliseren voor 'operatie redding'.

In dat statement bedanken de Virtonese spelers de fans voor de onvoorwaardelijke steun en laten ze ook duidelijk blijken dat ze die steun zeer op prijs stellen. "Onze motivatie en concentratie zal top zijn de komende weken. We hebben nog alle kaarten in handen om onze plaats in de Challenger Pro League te behouden," klinkt het. "We gaan vol ijver en overtuiging blijven werken aan een positief verhaal; want dat zijn we jullie zeker verschuldigd."

De spelers roepen de fans dan ook op om nog een laatste keer de rug te rechten en met z'n allen achter de club te gaan staan. "We hopen dat jullie ons vurig komen steunen tegen Deinze en dat jullie van Faubourg d'Arival een ware hel maken. Wees er maar zeker van dat we allemaal - zonder uitzonderingen - het maximale zullen geven om ons doel te bereiken."

Virton speelt de komende twee wedstrijden thuis (tegen Deinze en SL16 FC) en moet eigenlijk beide thuismatchen winnen om de kansen op een verlengd verblijf in 1B gaaf te houden. Nadien volgt er een Limburgs tweeluik met bezoekjes aan Jong Genk en Lommel SK.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top